Monday, 18 May 2015

KEK MINGGU LEPAS



Assalamualaikum



Kena update laju-laju... harini saya kena uruskan banyak benda.. sepanjang minggu ni saya agak sibuk juga... jom layan kek-kek yang saya buat minggu lepas... ada yang untuk customer oder..ada juga untuk buat makan sendiri.. testing katanya...he he he..



Kek Red Velvet saja cuba buat design dan deco belajar haritu... tapi yang ni versi malas nak letak bunga banyak2 sebab icing buttercream tak cukup...hikhik... apa yang ada aje... 



Kena lembutkan tangan lagi ni kannn... apapun syukur alhamdulillah sebab dah berjaya buat...akhirnya..




Kek Coklat Moist untuk anak blogger juga... 


TQ ye Mama Tolia sudi oder kek dengan kak ina :)



Yang ni pun Kek Coklat Moist tapi lain teknik nak buatnya... kek sempena Hari Guru...



Tulisan tu saya guna Pen Food Colouring... baru beli tu yang terus test pakai...



Yang ni pulak Black and White Russian Cake untuk kek hantaran... suspen jugak sebab customer ni nak bawak ke Raub... tapi alhamdulillah kek ni selamat dengan jayanya kat rumah pengantin...he he..



Beli kotak camni nampak la kek kat dalam yek...








Dalam masa yang sama saya saja test buat Black and White Russian Cake bentuk square... nampak kak Azlita Masam Manis buat macam senang aje kan.. senang tu ye senang tapi bila kita nak potong untuk nak bagi nampak cantik dari semua sisi tu yang payah sikit...sebabnya dari awal kita kena berhati-hati takde yang senget...



Dapat camni pun kira ok dah ni..he he... boleh diperbaiki di masa akan datang...



Ceria Selalu...



Wassalam