Thursday, 2 April 2015

KELAS ROTI HARI INI :)




Assalamualaikum



Alhamdulillah  selamat dah kelas roti harini... harini saya rasa ok pulak... takde la lenguh sangat macam selalu kalau lepas habis kelas... mungkin sebab dah terbiasa berdiri lama kot... selalunya saya akan berdiri dari pukul 9 pagi sampai la pukul 5 petang... berhenti sekejap hanya untuk Solat Zuhur.. tapi kalau untuk student-student yang datang kelas roti kat rumah saya, saya akan bagi berehat kalau terasa penat... rehat kejap aje.. takleh lama-lama..heheh..kalau tak, tak siap-siap pulak semua nanti... jadinya semua kena bergerak aktif dan pantas... ala-ala konon-konon tengah bekerja kat kedai bakeri gamaknya..he he he..


Harini 5 orang student... yang 4 orang tu sahabat baik... lagi sorang saya masukkan sekali untuk kelas harini.. nampak macam best je kan dapat buat roti semua ni... bila dah siap semua, memang  akan rasa hilang semua penat dan lenguh kaki..masing-masing tak percaya boleh pandai dah buat roti sendiri... uli tangan penuh kasih sayang lagi tu..kihkihkih...



Diorang berlima request nak belajar buat cheese tart sekali... so ada roti-roti yang diorang tak belajar buat termasuk donat... kalau nak belajar semua memang tak sempat dalam satu hari...  harini cheese takleh nak buat deco bunga tulip macam selalu... lupa pulak nak beli kaler hijau dah habis...jadinya belajar lorek-lorek gitu aje... tapi yang penting diorang dah pandai buat shell tart sendiri... 





Kalau ada yang masih ingat penyanyi Eisya yang popular dengan lagu Nurani... yang baju putih tu... kecik molek orangnya... kelakar sangat Eisya... kitorang pecah pecut dok gelakkan dia.. yang sebelah tu Shidah daripada Damansara... Shidah ni niat belajar roti sebab nak bawakkan bekal anak ke sekolah... terharu dengar kan... ibu mithali sungguh...



Lin dan Intan yang rajin tolong basuh bekas... terima kasih ye awak berdua... patut la kaki cikgu dah tak lenguh..kihkihkih..



Eisya dan Zaliha yang ceria :)
















Roti-roti kat atas ni semua diorang yang buat... semua roti uli tangan kecuali roti sarang lebah dan roti cheese gula...



Zaliha ni  dari LHDN Shah Alam...



Mudah-mudahan tercapai cita-cita dan niat shidah nak pandai buat roti untuk anak-anaknya...



Dah namanya artis.. pandai la posing ye Eisya..he he..


Esok berehat sekejap sebelum Kelas Roti group untuk hari sabtu ni... nak ready stamina.. kalini lebih 10 orang student... mudah-mudahan segalanya berjalan dengan lancar...Amin...


Kalau ada yang berminat untuk Kelas Roti Personal boleh whatsapp saya 0193867360... TQQQ



Wassalam