Tuesday, 21 April 2015

KELAS PERSONAL TART - PART 1




Assalamualaikum



Semalam tak sempat nak update... kelas personal tart untuk exstudent kelas roti saya, Rafizah... Rafizah ni sejak balik kelas roti haritu, semakin sibuk ambik oder macam-macam jenis roti dari jiran-jiran dan kawan-kawan kat tempat kerja... gigih balik kerja terus uli doh roti... kus semangat rajinnya... bila tba-tiba Rafizah booking tarikh untuk Kelas Personal Tart, terkejut jugak saya... aura rajin membaking dah meresap ghupenya...he he...


Semalam belajar buat Cheese Tart, Fruit Tart, Cream Puff, Eclairs dannnnn..



Kek Gula Hangus dan Kek Butter Marble...



Memang jenuh la Raifzah buat semua-semua ni dari pagi sampai petang... pulak tu sempat lagi kitorang buat Roti Cinnamon Roll dan Donat Jem...



Cinnmon Roll...



Kek Butter Marble (resepi Encik Rosli Umar - FB)



Kek Gula Hangus




Tekun paipkan adunan Cream Puff



Cream Puff dah siap bakar..




Siap pek dalam kotak..



Yang ni untuk Eclairs..



Eclairs dah siap celup coklat dan isi filling...



Buat Cheese Tart pulak..



Dah siap bakar.. kalau buat muncit-muncit camni dapat sikit je la gamaknya...




Susun buah untuk Fruit Tart..



OK cantekkkk...





Ohoiiii banyaknya semua sekali dapat bawak balik rumah... boleh open table depan rumah ye Fizah...he he...



Kalau ada yang berminat untuk Kelas Personal yang sama, boleh whatsapp saya 0193867360... TQQQ :)




Wassalam