Sunday, 26 April 2015

JALAN-JALAN MALAM SABTU




Assalamualaikum


Cerita malam sabtu...malam isnin baru nak update..he he.. almaklum ibunya ni kan busy sangat la kononnya kan... tau dah tak sempat nak jalan-jalan hari sabtu dan ahad...jadinya balik je kakak dari sekolah, lepas solat Maghrib terus kitorang ke Paradigm Mall... saja jalan-jalan bawak anak-anak... pulak tu semua ada balik... sukanya hati ayah dan ibu tengok anak-anak happy dapat jalan-jalan sama-sama...



Ibu nak ke Daiso beli barang sebenarnya... lepas beli barang singgah makan kat Teh Tarik Place depan Daiso tu aje...




Stress abangngah dok rumah asik kena suruh pegi sana sini... kejap beli tu kejap beli ni..tu la sapa suruh dah pandai bawak kereta ye dok...




Abang long sekarang yang dah semakin berisi... dulu masa kat Arau, banyak jalan kaki dari hostel ke bilik kuliah... sekarang ni bila kat kampus Jasin, dok luar tumpang kawan serumah naik kereta... asal malam je makan nasi lemak kukus dekat dengan rumah... pulak tu kawan-kawan lain jenis tak kuat makan... abanglong la jadi tukang perabih... memang makin muncit la gamaknya,,he he... nasib tinggi...takde la nampak sangat...



Kakak buat muka sedih terpaksa makan malam... konon taknak gemuk...rajin workout kat dalam rumah kakak ni... tu yang ibu rasa tercabar nak kughuih jugak..heheh... 


Dikya si budak manja... asal ambik gambar dia sekarang ni mesti buat muka pelik-pelik..kiranya yang ni yang paling ok la ni...



Alhamdulillah... 2 lelaki 2 perempuan... tak lama lagi dapat la ibu merasa duit gaji anak...kot la nak bagi...kihkihkih..



Jangan nakal-nakal ye semua... sapa nakal ibu karate..he he..



Sekian, wassalam :)