Wednesday, 29 April 2015

CARA BUAT DONAT BUNGA



Assalamualaikum



Lama jugak saya tak tunjuk tutorial buat apa-apa kan... sibuk sikit dengan whatsapp group Kelas Roti... sekarang ni dah ada 6 group tak termasuk yang Kelas Roti Personal... setiap soalan dan kemusykilan saya akan cuba jawab sebaik mungkin... walau kadang-kadang lambat reply tapi saya tetap akan reply jugak.. kadang-kadang sibuk dengan kerja rumah ye dok... semuanya kena seimbang... untuk makluman ada 4 lagi kekosongan untuk Kelas Roti pada 9/5/15.. kalau berminat nak join boleh whatsapp saya 0193867360...



Saja je harini nak tunjukkan cara buat donat bunga... resepi boleh juga guna resepi roti atau resepi donat ada dalam blog ni...




Acuan bunga ni ada jual kat kedai bahan bakeri... ambik 1 doh...tabur tepung sikit... gelek sikit... gelek setakat muat bentuk acuan bunga tu aje... dah tekap acuan, tunggu donat tu kembang, baru kita goreng.. yang lubang tengah tu tadi kita goreng jugak..nanti boleh sumbatkan kat tengah bahagian lubang donat tu.. salut gula kastor..tabur gula icing atau snow powder... paipkan jem... dah siapppp...


Selamat Mencuba :)



Wassalam