Saturday, 21 March 2015

KELAS ROTI PERSONAL




Assalamualaikum



Minggu ni saya ada 2 Kelas Personal... jadinya pengsan 2 kali..he he.. tapi best sebab saya boleh improve skill mengajar dalam setiap kelas...


Kelas Personal yang pertama untuk Ina dari Sungai Besi... surirumah sepenuh masa... masa datang belajar haritu bawak anak kecik sebab anaknya tu menyusu badan dan taknak dengan orang lain... jadinya suami kena la tolong jaga anak.. boleh juga tengok isterinya belajar buat roti depan mata...he he..




Seronok Ina dapat buat roti uli tangan walaupun kat rumahnya dah ada mixer heavy duty tapi masih taktau cara nak guna... kot la nak buat kat kampong ke kan takkan nak bawak mixer berat2 tu ye dok..ha ha.. boleh gak tunjuk skill uli tangan kat uli tangan kat orang kampong..eh cewahhh.. kalau uli tangan ikut cara saya memang tak lama.. tak sampai 5 minit doh dah licin...dan inshaaAllah roti yang dihasilkan lembut dan gebu... tapi kalau dah dapat banyak tempahan, bisnes makin maju, memang digalakkan beli mixer heavy duty....bila dah ada mixer heavy duty, kerja akan jadi lebih mudah dan dapat tingkatkan produktiviti... tapi untuk permulaan, boleh aje kalau nak uli tangan okey...




Pizza yang Ina buat...


Dah siap bakar... 1 makan on the spot... tak sabar nak rasa katanya..


Sedap Ina makan pizza dengan suami dan anaknya :)



Semua ni uli tangan..




Roti Arab..


Roti Loaf.. 




Aneka Roti Kacang Merah dan Roti Kacang Hijau..



Ina taknak buat Roti Mini Pizza dalam cup... hajat nak hantar roti mini pizza kat kantin sekolah..jadinya nak roti mini pizza yang nampak besar... jadinya letak atas dulang pembakar...  pastu belajar buat mini sosoej roll..


Roti Chicken Floss


Sosej Roll..


Ada lagi roti yang Ina tak sempat nak belajar sebab suaminya kena masuk kerja shift petang... tapi boleh je datang lagi sekali untuk habiskan belajar semua roti... macam mana pun kena habiskan jugak... harap lepas ni Ina dah boleh start bisnes roti... kuatkan semangat...inshaaAllah pasti bolehhh :)



Wassalam