Friday, 27 March 2015

KEKOK



Assalamualaikum



Semalam dan harini sibuk sikit siapkan tempahan... tapi minggu depan saya tak dapat nak ambik oder sebabnya ada 3 Kelas Roti yang saya kena buat... 2 Kelas Roti Personal dan 1 Kelas Roti Group...  saya kena kuatkan stamina..kalau tak, memang saya pengsan sekejap...heheh...apapun rezeki dari Allah... Alhamdulillah... 


Baru kejap tadi saya siapkan Black and White Russian Cake ni... bila dah lama tak buat, rasa kekok pulak masa nak bahagikan kek ni pada 4 bahagian... kalau silap potong, memang hancur kek ni dibuatnya... tak pun senget benget..hikhik..makanya sepanjang nak potong bahagikan kek ni saya tak putus-putus berselawat.. alhamdulillah sempurna kejadiannya... kalau rosak banyak, terpaksa la di repair sana sini bagi ada rupa kek... tapi tadi akhamdulillah sangat OK... dah siap coating...esok baru curah coklat ganache.. tu aje cerita KEKOKnya.. yang lain tak kekok dah..he he...



Petang tadi saya siapkan Kek Coklat Moist ni dulu... 1 kek untuk sambut besdei 3 orang...sekali jalan jimat belanja ye dok...



Sekeliling kek letak Kit Kat, takutnya budak-budak makan Kit Kat dulu pulak...he he he...



Cream Puff yang ni saya siapkan tengahari tadi... 75 biji 3 kali bakar...



Sebelum tu saya siapkan filling cream puff ni dulu... rasanya lain sikit dari filling kastad yang biasa kaler kuning tu kan...



Tunggu giliran nak susun masuk kotak...




Kek Gula Hangus 6 loyang saya siapkan petang semalam... senang sekali pret pret blend semua bahan untuk 6 loyang ni... bakar 2 kali masuk oven...



Cream Puff yang ni pulak saya siapkan malam tadi...


InshaaAllah awal bulan Mei nanti Zalynz Oven akan ada produk baru.. itupun kalau segalanya berjalan dengan lancar... banyak perancangan yang saya dah buat... satu persatu saya settlekan... mudah-mudahan dipermudahkan, inshaaAllah..



Wassalam