Wednesday, 11 March 2015

HOMEMADE LOAF BREAD & PIZZA


Assalamualaikum


Aishhh tetiba tajuk cakap omputih lak yek... saja ngengada.. he he... selalu pagi bawak kakak keluar pegi pasar ke beli barang kat Bagus ke...tapi harini kakak taknak keluar...nak ulangkaji harini dah start exam.. takkan nak tinggal kakak sorang kat rumah..memang tak la kan... so saya tengok dalam petisejuk ada pulak bahan-bahan nak buat pizza... oh cantik sangat la tu... lagi mudah pada saya kalau nak buat pizza aje untuk lunch tengahari ni..



Dah sekali buat pizza, saya pun buat juga roti loaf ni... roti loaf tanpa telur...



Kalau cara saya buat roti loaf mudah aje... gelek sikit...tekan tepi sekeliling...boleh dah bakar...





Doh pizza dah siap transfer ke loyang pizza...





Buat pizza 2 biji...1 yang nampak tepi..



Kalau yang nampak tepi kena pastikan bila bakar kena sampai perang.. baru nampak cantik kan kan kan...



1 lagi tutup penuh...




Ohhhh dap dap... suka Aliah makan... siap nak bawak pegi sekolah nak bagi kawan... ni kalau abanglong ada memang tak merasa nak bagi orang... abanglong sorang makan je pun boleh 1 habis 1 pizza besar ni... he he..



Jumpa lagi, inshaaAllah..



Wassalam