Sunday, 1 March 2015

BERUSAHA LAH ANAKKU




Assalamualaikum


Baru kejap tadi abanglong dah berangkat semula ke Melaka dengan kawan-kawan serumah yang juga tinggal kat Shah Alam... semalam kitorang dah ke Melaka tengok kawasan kampus UiTM Jasin... pastu terus tengok rumah sewa... alhamdulillah lega sangat-sangat sebab dapat rumah sewa yang fully furnish dan sangat selesa.. tinggal bawak baju aje... abanglong sewa berempat... yang lagi 3 orang tu sama course dengan abanglong... yang lagi lega sebab sorang tu ada kereta... jadinya diorang berempat boleh pergi dan balik kampus sama-sama... tapi kena la sama-sama kongsi isi minyak ye dok.... dari rumah sewa nak ke kampus agak jauh jugak...

Cerita pasal rumah sewa ni memang saya kagum dengan tuan rumah yang berbangsa cina ni... siap ada surat perjanjian yang akan di stamping dan ada list semua barang-barang yang ada dalam rumah... ha ha jangan main-main... dah dibagi semua kemudahan dan rumah yang cantik lagi selesa, kena la pandai-pandai jaga kan...




Kampus UiTM Jasin baru setahun beroperasi... selalu ke rumah abang kat Merlimau tak pulak perasan ada UiTM dekat-dekat situ... bila dah sambong degree kat kampus yang baru beroperasi ni memang takde harapan nak dapat hostel lebih-lebih lagi kalau lelaki.. memang kena cari jugak rumah sewa... 



Esok abanglong dah start sambong belajar kat sini... memang saya tak sangka abanglong dapat habiskan diploma dalam masa 2 tahun setengah... mudah-mudahan abanglong dapat habiskan degree dalam bidang yang dia minat dan juga pernah jadi cita-cita ibu dulu tapi tak kesampaian..he he he... dapat tengok anak berjaya pun buat saya bersyukur yang teramat sangat... hilang rasa penat lelah... berusaha lah anak-anakku.. mudah-mudahan kamu semua cemerlang dunia dan akhirat..




Wassalam