Saturday, 10 January 2015

KEK BIRTHDAY UNTUK MAK




Assalamualaikum


Pagi tadi saya siapkan Kek Red Velvet yang dioder oleh anak saudara saya... anak saudara yang paling rapat masa kecik-kecik dulu... rapat sebab kitorang sebaya...


Kek Birthday yang ditempah adalah untuk ibunya yang tersayang... ibunya ni kiranya cousin saya la jugak kan... masa arwah mak saya pergi Mekah dulu, cousin saya ni yang tolong jaga kitorang adik beradik kat rumah... masa tu saya darjah 5... dan minat saya menghias rumah dan sukakan benda-benda comel pun datangnya dari cousin saya ni jugak.. sebabnya saya suka cara cousin saya ni menghias rumah...walaupun ruang agak terhad tapi nampak kemas dan cantik... 



Asalnya saya nak buat deco bunga ros kat sekeliling atas kek red velvet ni tapi takde nozle bintang yang kecik sikit... so saya buatkan deco yang simple aje dan letakkan candy bentuk Love warna pink.. nampak sweet la kononnya ni..he he...  Love yang kat tengah-tengah kek tu daripada kek red velvet yang saya ramaskan jadi halus pastu letakkan acuan love kat atas kek tu dan taburkan serbuk kek red velvet tu tadi..

Sejak balik dari kelas fondan haritu, so sekarang ni saya dah komfiden la sikit nak gunakan fondan untuk buat apa pun... haritu main belasah aje..hikhik.. 



Kalau ada yang nak oder Kek Red Velvet boleh whatsapp saya 0193867360 ... cakap nak tema apa, InshaaAllah saya boleh usahakan... TQQQQQQ :)



Wassalam