Sunday, 7 December 2014

SUNDAY STORRRYYYYY


Assalamualaikum


Tak boleh teringat lawak Ropi kumpulan Comey yang masa tema Retro minggu lepas... yang Ropi sebut SORRRRYYYYY..kelakar sangat cara dia sebut slang omputih tu...gelak sakan kitorang walau kadang tu tengok ulangan sekali lagi...he he...yang kumpulan lain dah tak lawak sangat dah...


Harini ingatkan tadi kitorang nak tengok wayang filem Big Heroes 6 kat Paradigm Mall... sebelum pegi tu siap mop dapur bagi wangi dulu..hikhik... lepas solat Zuhur baru pegi... sementara ayahnya nak keluarkan kereta sempat la bergambar dengan anak kucing kitorang ni.... selalunya kalau time nak keluarkan kereta, kitorang kena pastikan diekor takde bawah kereta... takut sejarah lama berulang kembali...  sampai sekarang saya trauma sebab pernah terlanggar kucing yang dok bawah kereta masa nak reverse... jadinya kena sentiasa ingat...pegang sorang sekor sebab anak-anak kucing ni takleh dok diam dan memang suka dok bawah kereta...

Aliah bergambar dengan Sock... Sock ni memang ikut spesis ayah diekor jenis kucing bulu kembang... suka bila tengok Sock jalan terkedek-kedek, ekor bulu panjang... dah takyah beli..dapat gak sekor percuma...



Kakak pegang si Sweater... Sweater ni lak kelako sikit sebabnya perut je muncit... kaki, tangan dan ekor kurus aje...harap mata aje bulat... tapi kakak sayang sangat Sweater ni sebabnya konon-konon sama anak no. 3...


Saya pegang si Miko..yang paling ligat dan takleh dok diam... Miko ni bulunya panjang gak dan badannya paling besar antara yang lain... ni nak bergambar memang seksa... tak habis-habis menendang... karate kang baru tau....heheh...



Dah sampai kat Paradigm Mall, tak jadi lak nak tengok wayang sebabnya seat yang tinggal kat baris depan aje...penat nak mendongak aihhhh...tak pasal-pasal kang makcik pening kepala...so cancellllll... terus kitorang pegi makan kat Kenny Rogers..



Kitorang lebih suka Nando sebenarnya tapi haritu dah makan kat Nando, harini tukar tempat la pulak ye... boleh laaaa...



Lepas makan terus masuk Daiso...kitorang yang pompuan ni kan pelanggan setia Daiso..tak sah kalau tak masuk situ... harini diorang pening tengok saya beli barang semua warna pink...macam tak biasa lak kan...he he...



Sempat saya beli roti mexican bun kat Papa Roti... nak tahu berapa harga sebiji roti mexican ni... RM5-10 untuk yang ada topping coklat, pandan atau karamel... sekali je la makcik beli...esok makcik buat sendiri dapat banyak tau..



Aliah macam biasa suka makan aiskrim... tengok pulak Famous Amos dah ada jual aiskrim...beli la sebab nak rasa sedap ke dok... 3 scoop RM10..


Sekian cerita minggu ini.. ceria selalu :)



Wassalam