Monday, 10 November 2014

SYOKNYA JALAN-JALAN DI PARADIGM MALL




Assalamualaikum


Semalam lepas saya siapkan tempahan fruit tart, rasa malas sangat dah nak masak untuk lunch... husben pulak ada nak beli barang kat Cold Storage... mulanya saya ajak ke Subang Parade sebab saya memang suka pergi jalan-jalan kat Subang Parade tu kan... dalam sebulan sekali mesti pergi...  tapi husben kata dah jemu pulak asik ke Subang Parade aje... pastu terus cadangkan kitorang jalan-jalan kat Paradigm Mall... suka la anak-anak bila cakap nak ke Paradigm Mall tu... baru first time nak ke situ...


Lepas solat zohor baru pergi... sampai kat Paradigm Mall tu susah jugak nak cari parking... ingatkan tak ramai orang...rupanya memang ramai ya ampun...  Paradigm Mall ni besar dan luas sangat-sangat... ada 5 tingkat kot... macam-macam outlet ada kat situ... pasni harus pergi jalan-jalan kat Paradigm Mall lagi... rasa tak puas pergi semalam...


Mula-mula sekali isi perut dulu kat Nando... mermang terbaik la promosi kat Nando sekarang ni.. 2 ekor ayam sesuai untuk 6 orang makan...



Ada 5 hidangan side dish...


Extra hot hanya untuk ibu dan abanglong... yang lain sesuai makan yang hot aje... patut la harini sakit perut...mungkin sebab semalam saya terlebih makan sos extra hot ni..he he..



Nando kat sini pun cantik hiasan deconya... meja luas dan selesa untuk 6 orang...takde laga-laga siku..hikhik..




First time masuk Kaison...selalu baca geng-geng deko rumah kat FB selalu cerita pasal beli barang rumah kat Kaison ni... bila dah masuk semalam, mak oiiiii best sangat... macam-macam benda yang saya suka ada kat situ... harus beli macam-macam..heheh.. 


Sebelah outlet Kaison, kedai buku Popular... terus cari buku deco kek ni...almaklum sekarang ni kan sejak menceburkan diri dalam kek mengekek ni kan..hikhik... ingatkan mahal buku ni...dah redha masa nak bayar semalam...rupanya ada diskaun 70%...pehhhhh rezeki betul...



Daiso pun ada kat Paradigm Mall ni... yang ni pun tempat wajib kitorang masuk..konon saya taknak beli apa-apa...tapi eh saya pulak yang terlebih beli...


Penat jalan-jalan turun naik eskalator, singgah minum kopi kat kafe San Francisco... suka ice blended kat San Francisco ni sebab beli 1 dapat 1... so beli 2 dapat la 4 ye dok... sandwich pun sedap...



Anak-anak la yang paling seronok kalau berjalan-jalan hujung minggu ni.. ke ibunya yang over excited...heheh...release penat la kononnya ni kannn..



Tapi kalau jalan-jalan ni harus la semuanya ditaja oleh ayah..ibu kedekut sikit...ha ha ha... apapun TQ ye ayah selalu bawak kitorang jalan-jalan hujung minggu :)




Ceria selalu..



Wassalam