Wednesday, 19 November 2014

ROTI OH ROTI



Assalamualaikum



Semalam tak sempat lak nak update blog... ingat nak update malam..eh penat sangat la pulak... lagipun malam tadi ada beberapa  tetamu datang rumah... sekarang ni pun keluarga ipar saya ada kat rumah...diorang bermalam kat rumah ni untuk beberapa hari sementara abang ipar saya kursus kat Kuala Lumpur..



Pagi semalam saya siapkan roti jala untuk Ida Katering... dah sekali buat roti jala tu saya buatkan la sekali untuk nak jamu keluarga ipar saya yang datang dari Kuantan...



Saya masak kari ayam kentang ni sekali...



Sempat juga saya buat roti sarang lebah ni... suka diorang makan...


Jadinya semalam saya buat 2 jenis roti... roti jala dan roti sarang lebah... dua-dua roti pun saya suka buat... cumanya roti jala penat berdiri...roti sarang lebah ni berdiri sekejap aje pastu dah bakar masuk oven...  tapi kalau buat jual, roti jala la paling untung sebabnya bahannya tepung aje...bahan-bahan lain sikit je pun...cuma kena berdiri lama tu yang lemah sikit kadang tu..he he..




Lepastu ajak diorang makan Sate Samuri kat Kompleks PKNS...saya yang teringin nak makan Sate Samuri ni... haritu tutup lama jugak untuk renovation.. kalau sate tempat lain saya tak berapa suka sebab banyak lemak...yang ni memang takde lemak langsung... 



Petang saya sempat siapkan cheese tart untuk regular customer sejak dulu...dulu customer ni suka oder donat..tapi sebab sekarang ni sebab saya dah tak rajin nak ambik oder donat, dia pun oder la cheese tart ni untuk majlis khatam Quran anaknya pagi ni kat sekolah...



3 kotak 75 pieces  RM75-00




Yang ni hasil kerja anak saudara...dah sekali datang kat rumah ni, saya ajar la dia buat cheese tart ni dari awal sampai akhir... balik Kuantan nanti boleh dah dia buat sendiri dan buat jual kannn...



Wassalam