Monday, 3 November 2014

JALAN-JALAN HUJUNG MINGGU




Assalamualaikum


Dua, tiga hari ni saya akan sibuk sikit... buat persiapan untuk kelas hari Rabu ni dan juga siapkan tempahan untuk esok dan lusa... sekarang ni saya kena tulis apa yang saya kena buat...kalau tak nanti saya cepat lupa... almaklum dah tak berapa nak muda...he he..


Ni cerita semalam... dah janji dengan abanglong nak makan-makan dekat IKEA lama sangat dah... tak pergi-pergi... hari Sabtu lepas saya siapkan semua tempahan ingatkan nak terus pergi ke IKEA..tapi abangngah cakap ada function kat The Curve...dan tentu jem giler nak pergi ke situ... pastu pulak kan Running Man kat Paradigm Mall...dengan final bola kat Bukit Jalil lagi...baik la dok kat rumah aje...eh ada kena mengena ke dengan jalan nak pergi ke IKEA...he he he... yang sebenarnya ibu penat hari Sabtu tu... bila abanglong cakap takpe la pergi hari lain, ohhhh leganya... boleh ibu kendurkan urat kaki tangan pinggang semua...

So semalam sebelum pukul 12.00 tengahari dah sampai kat IKEA... takde la jem sangat... lega bila tengok kat kafe IKEA tak ramai sangat orang... kejap aje dapat tempat duduk... akhirnya dapat gak abanglong makan kat sini... semalam abanglong makan ayam turkey...bapak punya besar drumstik ayam turkey tu...hikhik... kitorang lak biasa la makan kat situ mesti ada meatball dan chicken wing... tapi saya semalam konon makan salad aje... almaklum sejak dua menjak buat kek terasa badan dah berat... konon nak diet la ni...tapi hampeh bila dah nampak meatball dan chicken wing tu dah tentu la makan sekali kan..hewhew...

Lepas makan terus jalan-jalan kat Ikano dan The Curve... masing-masing dapat habuan...shopping sikit kat Brands Outlet dan Metro Jaya... ibu aje tak beli apa-apa... ibu suka beli baju kat Shah Alam Mall aje...he he... apapun seronok bila jalan-jalan, makan-makan hujung minggu bersama keluarga kan :)


Ceria selalu :)


Wassalam