Thursday, 2 October 2014

TAKYAH BELI...ESOK IBU BUAT :)



Assalamualaikum


Seronoknya semua anak dah ada kat rumah... alhamdulillah abanglong dah selamat sampai sebelum Subuh pagi tadi... kali ni terbalik pulak... selalunya abanglong naik keretapi tapi malam tadi naik bas la pulak... punya la saya risau... pesan kat abanglong suruh baca doa naik kenderaan bila dah duduk dalam bas..selagi tak sampai selagi tu takleh nak lelapkan mata... tidur-tidur ayam gituuu... saya ni memang over sikit bab-bab risau tak tentu arah ni...heheh...

Petang tadi bawak abangngah pegi Celcom Centre kat Laman Seri Seksyen 13... abanglong pun ikut sekali... dah lepas selesai urusan simcard abangngah tu, kitorang singgah minum kopi kat Coffee Planet dekat-dekat situ... masa nak oder kopi tu tadi nampak la ada pavlova dan macarons... pavlova jenis sebiji besar 2 lapis jual sepotong... harga sepotong RM14.90...macarons tu sebiji RM4.10.... macam mahallll je kan... tapi macam sedap je kitorang tengok... tanya abangngah dan abanglong, awak nak ke pavlova... tak sempat diorang nak jawab, saya cakap "Eh takyah beli...esok ibu buat pavlova besarrrr punya.." he he he... pastu saya siap cakap, macarons pun ibu dah pandai buat... nanti ibu buat gak... siap la kalau ibu tak buat nanti... kompom diorang berdua ni akan tuntut habis-habisan..hewhew... so tadi minum kopi blended aje la kat situ... lagipun kat rumah masih ada lagi pizza yang saya buat lepas lunch tengahari tadi...



Sempat gak selfie dengan abanglong kat situ... he he... besar dah anak bujang saya... inshaaAllah kalau semuanya berjalan lancar kiranya hujung tahun ni abanglong habis dah diploma... awal tahun depan nak sambong degree... mungkin bukan sambong kat UiTM... mudah-mudahan segalanya dipermudahkan... . 




Pizza ni saya buat lepas lunch tengahari tadi... saja buat sebab tau abanglong dan abangngah suka makan... kalau kakak dan dikya dah tak larat nak makan sebab dah selalu sangat saya buat kat rumah ni..he he... buat 2 biji pizza... boleh la diorang ulang-ulang makan sampai malam...malam ni nanti nak makan benda lain...


Jumpa lagi...



Wassalam