Monday, 20 October 2014

RAGAM ANAK-ANAK




Assalamualaikum



Sukanya saya bila anak-anak semua ada kat rumah... suka sebab banyak keje rumah boleh pass kat abanglong dan abangngah aje... sidai kain, angkat kain, buang sampah, vakum karpet, ohhhh macam-macam diorang berdua kena take over bila time cuti semester ni... so ringan sikit keje ibu... boleh ibu concentrate buat kek dan kuih aje...hewhew...


Pagi semalam abanglong sampai dari Arau... sampai-sampai terus ajak lunch tengahari makan kat IKEA... nak makan yang ayahnya makan haritu... entah amende lupa dah apa yang ayahnya makan... tapi saya pujuk makan kat Subang Parade je sebab nak pergi beli vakum kat outlet Best Denki... sekarang ni memang kalau nak beli barang-barang elektrik suka beli kat situ sebabnya banyak diskaun dan harga lebih murah dari kat tempat lain.... nasib abanglong setuju... so kitorang jalan-jalan dan makan-makan kat Subang Parade aje.. 



Cantik lak snap gambar guna handphone Lenovo abangngah... bandingkan dengan camera handphone Note 2 yang saya pakai sekarang ni, gambar kamera handphone Lenovo lagi cantik kot... haritu masa saya tengah melepa icing kat kek, tetiba tertolak handphone saya terus jatuh bersepai... ingatkan hp sayak tu dah takleh pakai dah... tapi eh ok la pulak..he he..husben cakap tahu la yang Samsung Note 4 dah nak keluar, buat-buat jahanamkan hp la pulak...nak handphone baru la tu...heheheh... idok ler saya ni nak beli handphone Note 4 tu... Iphone 6 tu pun memang takkan beli... mahal bebeno.... harga handphone2 ni boleh dapat petiais besor sebiji...hikhik... kalau ditakdirkan handphone saya rosak pun, saya nak beli handphone Lenovo je... beli pulak kat SS15, Subang Jaya... memang murah dari harga kat kedai... 



Masa kat Subang Parade semalam sempat singgah kat Cold Storage beli barang dapur... abanglong la dari haritu teringin nak beli biskut Pretzel ni... so semalam beli la sepeket... biskut Pretzel ni kalau makan gitu memang tawar aje rasanya...  kalau dah celup dengan coklat baru sedap... malam tadi saya cairkan coklat pastu suruh diorang adik beradik buat kerja celup coklat biskut Pretzel ni... diorang jugak yang nak makan kan...



Sambil celup sambil kunyah masuk mulut... dapat la ini aje..hehe...




Jadi la tu dapat sebalang...makan la korang sampai habis ye nak oiiiiiii...



P/S... taktau kenapa saya rasa takut dengan situasi sekarang... bila perkara-perkara yang melibatkan agama dan semakin ramai yang ambik mudah sesuatu perkara... semoga Allah sentiasa melindungi kami sekeluarga dan semua umat islam dari segala bala, malapetaka dan bencana... 



Wassalam