Friday, 31 October 2014

INGATKAN 3..RUPANYA 4




Assalamualaikum


Setelah 4 hari bersenang lenang, hari ni memang berdiri kat depan oven dari pagi sampai petang pastu sambong balik malam...tapi yang peliknya takde lak rasa penat...cuma pening lalat sikit aje..he he...


Mula-mula saya bakar kek coklat moist ni dulu... kek yang pertama silap sukat bahan...jadinya bantat la pulak..hua hua hua.... tapi takpe...belajar dari kesilapan ye dok... saya pun terus bakar kek coklat moist yang ke 2 dan ke 3...ingat nak terus bakar yang ke 4 tapi tak cukup bahan la pulak... asalnya oder untuk Black and White Russian Cake 2 biji dan Red Velvet Sebiji... pagi tadi tetiba kawan whatsapp nakkan kek BWR jugak... so total BWR ada 3... aiyoooo macam baca soalan masalah matematik la pulak...he he... 



Lepas bakar 3 biji kek coklat moist saya buat muffin pisang pulak... untuk Ida Katering... 210 biji semuanya... jenuh gak nak bakar muffin pisang ni sebabnya dalam 1 dulang saya cuma letak 35 biji acuan aje..kalau rapat sangat nanti bila bakar muffinnya kurang cantik...tu yang letak jarang-jarang...



Leganya bila dah siap muffin pisang ni... nak hantarnya esok pagi dengan roti jala... harap siap la semuanya... yakin bolehhhhhh...heheh...


Okeybye...nak start mekapkan kek BWR :)



Wassalam