Wednesday, 8 October 2014

HADIAH UNTUK KAKAK



Assalamualaikum


Fuhhh berdesup line internet kat rumah saya sekarang ni...alkisah pagi tadi baru pasang Astro IPTV... pernah dengar tak Astro IPTV tu apa... haritu saya dapat call daripada Astro..Astro tengah promo pakej Beyond plus Broadband... Astro join dengan Maxis... kat rumah ni memang dah berlanggan Astro Beyond... sebelum ni guna line UNIFI... tapi bila dah dibagi penerangan yang pakej diorang lagi murah daripada Unifi, bila difikir-fikir dan dibuat pengiraan, OK la saya tukar pada Astro IPTV pulak... jimat RM40 sebulan sebabnya bil Astro daripada RM140-00 jadi RM108-00 pastu yang line internet dah bertambah daripada 5Mbps sebelum ni kepada 10Mbps... so memang lagi jimat dan menguntungkan... Astro pun bagi free lagi 7 channel... tapi channel yang free tu memang tak kisah pun kalau ada ke takde..he he.. nak tahu lebih lanjut korang boleh tengok kat SINI ... saja je promosi benda best kat korang...heheh.. cumanya kena pastikan yang Unifi korang tu dah tamat kontrak 2 tahun...kalau tak nanti kena bayar penalti lak kan...



Berbalik pada tajuk yang tersebut di atas..hikhik... hari Sabtu lepas kitorang pegi KLCC nak cari hadiah untuk besdei kakak... kakak nakkan sesuatu yang ada jual kat KLCC tu... so kitorang pun layan je la besdei girl ni kan... nak popcorn ye beli popcorn..tak ke halnye ibu yang suka sangat makan popcorn macademia tu...krup krup...



Pastu kakak nak airskrim gelato ke apatah ni...pun belikannnn...beli 1 kongsi ramai-ramai sebenarnya pun..he he..



Ni la yang kakak nak untuk hadiah besdei tahun ni... jam tangan Swatch... selalu datang KLCC jeling aje bila lalu depan kedai Swatch ni... 



Mula-mula kakak nak jam tangan tali yang boleh lilit jadi gelang sekali tu... ayahnya kata macam kelakar je... lagipun nak pakai pegi sekolah..takleh yang pelik-pelik dan kaler warna warni... kat sekolah boleh pakai jam tangan kaler hitam atau putih aje...



Akhirnya dapat la kakak jam tangan Swatch selepas puas memilih yang mana satu idaman hati... jaga baik-baik ye kakak...kalau hilang kena karate...hewhewhew...



Happy Birthday kakak... 13 tahun dah... ibu saaaayang kakak walaupun kakak selalu kena pot pet pot pet dengan ibu... he he... mudah-mudahan jadi anak yang beriman dan beramal soleh, dengar cakap ayah dan ibu, tak tinggal solat lima waktu dan berjaya dunia dan akhirat... mudah-mudahan Allah sentiasa melindungimu, anakku...


Wassalam