Tuesday, 21 October 2014

BLACK AND WHITE RUSSIAN CAKE




Assalamualaikum


Makcik rasa penat sangat harini... tapi masih ada hati nak update blog... he he..

Siang tadi saya siapkan Black and White Russian Cake untuk kawan... kawan ni tolong oderkan untuk officemate nya sekali... jadinya saya potongkan siap-siap... masing-masing dapat suku bahagian... setakat nak makan anak beranak, payah la jugak kalau nak beli sebiji kek ye dok... lain la kalau besdei ke anniversary ke takpe la ambuk kek sebiji...


Untuk kek ni yang esok punya saya dah siapkan tadi... tinggal nak letak ganach aje... saja saya beranikan diri ambik oder Black and White Russian Cake ni... nak bagi mahir... tapi ada aje kesilapan yang saya buat... sabo je la kan...  



Macam yang ni tadi whipping cream yang dipukul tak berapa kental... tapi syukur la bila dipotong masih cantik kejadiannya... dan lega sangat bila kawan saya tu whatsapp kata sedap sangat kek ni... terus hilang rasa penat buat kek ni tadi...pewwwwww...




Harap saya bertabah dan kuat semangat nak teruskan buat kek ni lagi :)



Wassalam