Friday, 17 October 2014

AKSI KESAYANGAN :)




Assalamualaikum


Salam Jumaat yang penuh barakah... harini nak bagi korang layan gambar anak-anak Manja... dah sebulan 6 hari umur diaekor...he he...



Anak Manja ada 4 ekor... alhamdulillah hidup semuanya.... yang ni namanya MIKO... aktif sangat si Miko ni... suka wrestling dengan adik beradik yang lain....



Pandai dah Miko main bola... yang lain tak pandai main bola lagi..



Pantang nampak benda gerak-gerak....



Yang ni lak BLACKY...saya panggil SITAM aje..he he... tak suka main...selalu kitorang paksa suruh main... suka dok menyendiri.. macam terasing la pulak kan...


Si cinonit ni namanya SWEATER... kuat menyusu... harap perut je muncit... hikhik... yang kelakarnya slalu bunyi anak kucing miaw miaw kan... si Sweater ni lak bunyinya miekkkk miekkkk...penyek je suaranya... kadang-kadang kesian gak kat sweater ni sebab selalu kena gusti dengan si Miko..udah la badannya kecik aje... terjerit-jerit bila kena gigit...



Anak Manja yang ni aje ikut fizikal bapak dia..jenis kucing bulu panjang dan kembang... pandai Manja cari laki kan..nak yang encem je..he he he... yang ni namanya SOCK... suka tengok keletah Sock...jalan terkedek-kedek... pun suka main gak... 



Kecik-kecik ni comel sangat...tak tau la dah besar rupanya camne..



Ngeri tengok Manja bergurau dengan anaknya... takut patah leher aje..heheh...



Sesekali je bagi diaekor ni bebas bermain kat luar...bila time ada orang nak jaga... kalau tak dok dalam sangkar aje.. kalau takde sapa nak tengok kang ada yang membuang merata-rata...oh no no nooooo...

Harap anak-anak Manja semua membesar dengan sihat... tengah dok fikir gak ni kalau gi jalan-jalan ke balik kampong ke sapa lak nak jaga anak-anak kucing ni... tak mampu lak nak tinggalkan kat hotel kucing...4 ekor koooo... pitam nak membayor..he he..




Selamat dah Black and White Russian Cake ni saya potong-potong masuk kotak... nak bagi kawan-kawan rasa... pengsan kalau kitorang nak habiskan sebiji kek ni... lagipun minggu ni asik makan kekkkkk aje... badan makcik pun udah gebu sebab banyak makan kek...hewhewhew... nak tunggu anak-anak bujang balik baru buat kek yang lain pulak... dah ada yang nak oder tapi nanti la dulu...tak berani nak ambik oder kek ni lagi... tengok lagi sekali kalau saya buat jadi lagi cantik, baru saya open oder...gituuuu...


Jumpa lagi...inshaaAllah...


Wassalam