Monday, 15 September 2014

MEATBALL IKEA




Assalamualaikum



Siang tadi kitorang pegi IKEA... saja je cakap kat husben jom pegi IKEA...eh tetiba husben setuju pulak...hoyehhhh...bukannya nak beli apa pun... cuma nak cuci-cuci mata aje... kesian kat Azwa dan Aliah boring dok rumah...hik hik..alasannnnnn... lagipun kitorang yang pompuan ni sepakat nak makan meatball IKEA... dah lama tak makan... teringin la pulak hehhhh...



Sampai je kat kafeteria, ya ampunnnnn ramainya orang... ingatkan datang time hari kerja takde la orang ramai sangat...sangkaanku meleset... tersangatlah ramainya... orang yang beratur pun punyalah panjang... rasa nak cancel makan kat situ... tapi nasib la husben sanggup nak beratur lama... tugas saya cari tempat duduk... tengah bersesak-sesak tu syukur la senang dapat tempat duduk...rezeki nak makan kat situ agaknya..he he...



Berjanggut gak la menunggu... tahap dah tak larat nak telan air liur..hikhik... akhirnya dapat gak makan meatball kat IKEA ni... sekali sekala boleh la makan... makanan-makanan camni kan cepat muak...



Kepak ayam yang wajib ada kat setiap meja kat situ...he he...  saya tengok suka sangat orang makan kepak ayam ni... saya sebenarnya suka makan dada ayam aje..tapi dada ayam takde lak jual kat situ...yang ada kepak aje... kepak pun kepak la kan...belasah aje...



Yang ni husben yang punya...tulang rusuk ek... saya memang tak suka... so takde la terliur masa tengok husben makan...



Selesai makan masuk jalan-jalan dalam IKEA tu kejap...sekali lalu aje... memang tak beli apa... masa dah nak keluar tu tengok orang beratur nak bayar, kussss semangat...panjangnya orang beratur... memang tidak lah hamba nak beratur sama...hew hew...




Selalu kalau balik jalan-jalan, malamnya mesti makan maggi...he he... tapi tadi saya rajin lak nak memasak... sambal tumis udang petai, kailan goreng dan telur dadar.... kejap aje siap masaknya sebab husben tolong potong sayur dan kopek petai... petai tu yang dap dap sangat kannnnn...


Alamak tertinggal pulak nak cerita... sebelum pegi IKEA tadi saya siapkan dulu cheese tart untuk customer daripada Karangkraf... lepas dah siap hantar baru la kitorang pegi jalan... esok dok rumah aje kot...ha ha boleh caya ke...



Wassalam