Saturday, 13 September 2014

HATIKU BERBUNGA-BUNGA




Assalamualaikum


Malam semalam cakap dengan husben, harini saya taknak masak untuk lunch...sebabnya saya kena buat roti jala 200 keping sebelum tengahari tadi... so lunch harini saya ajak makan kat luar... alkisahnya ada agenda tersembunyi nak keluar jalan-jalan harini..he he...

 

Sampai-sampai Subang Parade terus pegi makan kat The Chicken Rice Shop... saya suka makan kerabu mangga kat situ...



Azwa kalau makan nasi ayam kat The Chicken Rice Shop boleh makan banyak... Aliah pun camtu... cuba kalau beli nasi ayam biasa, makan cikit aje... sabo je la kan...



Aliah ni pantang kering lak baju Mickey Mouse ni..he he... tak ke halnya baju  raya beli haritu macam-macam ada...



Bagi chance la kat ayahnya masuk kat blog ibu..ha ha ha... eh ayah nampak encem la harini (puji ada makna ni...hikhik..)

Pastu saja je saya ajak diorang masuk kedai barangan elektrik...konon nak tengok-tengok ajeeeeee... bila dah tengok, terus saya cakap kat husben yang saya nak beli Rice Cooker dan blender baru... alasannya sebab dua-dua benda ni dah tak berapa elok kondisinya... puas gak la nak pujuk husben sebabnya husben ni jenis selagi tak rosak tak akan beli baru punya... akhirnya husben cakap, kalau awak suka beli aje laaaa... hoyehhhhhh misi berjaya..heheheh..



First time beli barang elektrik jenama Tefal... beli ni pun sebab saya suka dengan kegigihan salesgirl bangsa cina yang dah agak berumur tapi sangat sabar dengan karenah saya..he he.. mulanya saya cakap saya nak cari rice cooker kaler pink... ada la satu jenama ni...ada bunga-bunga kaler pink..memang comel dan saya berkenan sangat-sangat tapi kecik sikit la pulak...pastu bahagian periuknya macam nipis aje... yang auntie ni penat la explain kat saya kelebihan rice cooker Tefal ni... lepas explain dia cakap kalau taknak beli pun takpe...ish shahdu la pulak... takpe la bukan kaler pink pun... harap auntie ni akan dapat komisyen lebih bila saya beli barang ni...

Rice Cooker Tefal ni harga asalnya RM199..tapi sekarang ni ada offer...harga tadi RM159-00 aje... 




Katanya boleh buat kek guna rice cooker ni... tak jadi kek tu nanti siap ko Tefal..heheh...




Pastu saya tanya auntie tu ada tak Blender 2 biji jenama Tefal... oh ada gak rupanya... bagus sangat la tu... sebelum ni saya memang beli blender yang blendernya ada sekali 2... 1 untuk blend cili...1 lagi untuk yang bukan cili contohnya nak buat blend adunan apam gula hangus ke, kek gula hangus ke, roti jala ke... senang bila ada 2 blender ni...takde la apam gula hangus saya rasa cili dan bawang kalau blender tu tak dibasuh bersih-bersih sampai hilang baunya...he he..

Blender Tefal ni pun ada offer gak...tadi beli RM114...



Maka harini tercapai gak la hasrat saya nak ada rice cooker dan blender baru... terima kasih pada husben sebab izinkan saya beli benda-benda ni... saya janji akan rajin masak kalau saya tak malas...hewhew... bertuah punya isteri...ampunnnnn...



Saja nak tepek gak gambar roti jala yang saya buat tadi :)



Ni la anak-anak Manja... bulunya hitam dan putih aje... ada sekor tu hitam semua bulunya... hitam pun hitam la...semua pun sayangggggg...



Kalau yang banyak putih ni buat sementara ni kitorang nak panggil tulang sebab corak kat badan tu macam bentuk tulang aje..nama tak komersial langsung...he he he... nama belum muktamad lagi pun...tengah difikirkan nama yang sesuai..Aliah kata kena bagi nama ikut personaliti...boleh gituuuuu...



Jumpa lagi esok, inshaaAllah...esok ada lagi agenda...agenda nak ngemas rumah pulak...



Wassalam