Monday, 25 August 2014

DEKO RAYA 2014




Assalamualaikum


Esok dah nak last raya, harini baru nak update pasal deko raya..he he... saja je rasa nak update... buat rujukan masa depan... raya tahun ni, takde tukar perabut baru pun... cuma saya beli bunga kat KK Home Deco, SACC...tu aje...



Set Sofa ni saya beli raya tahun lepas...tapi asal sedara mara dan kawan-kawan datang beraya je mesti tanya, ooooooooo ko beli sofa baru yekkkk... tak ke halnya tahun lepas datang beraya itu la gak pun sofanya...he he... alkisah sofa yang ni jarang orang duduk... sofa ni jadi tempat saya lipat kain aje gamaknya...hikhik....tu yang kat bahagian L tu....



Bahagian yang ni saya cuma ubah kedudukan kerusi rotan tu aje... kerusi rotan ni beli kat IKEA tahun 1998... masih nampak elok lagi kan... kalau yang sofa kuning ni beli hujung tahun 2003... pun masih elok lagi... lagi 2 set sofa ni letak kat bahagian ruang tengok TV... kalau yang lagi 2 set sofa ni memang cepat kotor sebabnya jadi tempat lepak sambil tengok TV...nasib la sarungnya boleh dicabut dan dibasuh... 



Meja konsul tu saya ubah kat dinding sebelah pintu stor... sebelum ni letaknya kat tepi tingkap... alih-alih gitu aje la kan... 



Meja konsul ni seingat saya beli kat SSF Damansara tahun 1998...1998 tu tahun saya baru nak masuk rumah baru masa tu kat Seksyen 19... tu yang excited beli macam-macam perabut... sekarang ni guna aje perabut yang masih elok... ikut bajet la kan... kalau ada kemampuan boleh la tukar baru...


Pewangi rumah untuk raya tahun ni saya suka bau daripada pewangi beli kat Lovely Lace ni... tapi baunya tak tahan lama...tiap-tiap hari nak kena renjis kat potpuri ni... sekejap aje dah habis...




Kalau nak jimat dan tahan lama sikit wangi rumah, saya suka beli Ambi Pur Gel Fresh Romantic Rose... segar aje bau bunga ros kat dalam rumah... tahan la sebulan...



Sekian cerita deko raya saya tahun ni... heheh..



Wassalam