Sunday, 22 June 2014

LEGO UNTUK ALIAH



Assalamualaikum


Petang Jumaat acik cakap dengan husben, jom malam ni kita pegi Parkson Subang Parade..nak belikan Lego untuk Aliah... nasib husben cakap OK...hoyehhhhh...Lepas solat Maghrib kitorang pun terus pegi..

Parkson Subang Parade sekarang tengah buat Sale... heran jugak setiap kali datang je mesti tulis Sale.. entah bila tak Sale pun taktau... tapi yang bestnya kalau shopping kat Parkson selalu dapat Cash Voucher... tu yang best sangat tu...


Rambang mata Aliah nak pilih yang mana satu Lego yang dia suka... bajet bawah seratus hengget je ye... kiranya ni permulaan la kan.. kot kalau best pasni kalau dapat result bagus boleh la beli yang mahal sikit... kalau untuk budak perempuan sesuai beli Lego Friends ni... 




Banyak jugak komponen kecik kecik kecik ni... okaloh ni kalau terpijak kena kaki ni memang menjerit...hikhik... acik dah siap bagi warning jangan bersepah... kalau terjumpa satu komponen kat mana-mana, siap kena karate dengan ibu...



Yang ni ibu yang buat... ibu pun excited nak main Lego gak wei...kehkehkeh... teringat masa kecik-kecik dulu arwah abah belikan Lego tapi besar sikit...acik cari gak kot kalau ada yang macam acik punya dulu... takde dah... 



Malam tu gak siap... kerjasama ibu dan anak... yang truck tu kakak yang buat... Aliah buat yang rumah kaunter tu... kalau setakat tengok gambar memang susah nak pasang... tak faham... kena belek buku satu-satu... 

Yang ni harganya RM89-90... pasni kitorang mengidam nak beli Lego Friends yang harga RM244-00... siap boleh buat rumah tiga tingkat bagaiiiii... nampak tak perkataan KITORANG... kitorang tu maknanya Ibu, Azwa dan Aliah okeyyyy... he he he... 




Wassalam







.