Saturday, 7 June 2014

HARINI DAN SEMALAM :)



Assalamualaikum


Alhamdulillah siap dah siapkan oder harini dan semalam... lama tak buat shell tart tu... semalam udah la lenguh tangan..adeiiiiiii...tu la sapa suruh cuti lama sangat kannnn...


Dua tiga hari ni layan abanglong makan kat tempat yang dia pilih... malam kelmarin makan kat Syed Bistro, Plaza Alam Sentral... abanglong makan nasi bukhara kambing... malam tadi abanglong ajak makan kat Restoran Arab Zam Zam kat seksyen 9... dia makan kambing lagi... suka sangat abanglong makan kambing... kitorang makan ayam aje... 

2 bulan lebih abanglong kat rumah ni, berisi dah semula badan abanglong... kalau tak masa balik dari Arau haritu kurus kerempeng...bila berisi ni nampak la macho sikit kan..kehkehkeh... sudahnya seluar semua dah ketat takyah pakai talipinggang...abanglong cakap sebab ibu masak dan buat macam-macam dan selalunya abanglong la tukang perabihkan semua makanan...he he... 

Malam ni abanglong dah nak balik Arau...naik keretapi... sedih la pulak... 2 orang anak dah dok jauh... tinggal la lagi 2 orang...alahaiiiii...


Pagi semalam acik siapkan 100 biji cheese tart... asalnya 75 biji pastu saat2 akhir ada lak kawan nak oder lagi 25 biji... kena siapkan sebelum 8.30 pagi 50 biji untuk Karangkraf... tu yang tak sempat nak lorek cantik2.. ahhhhh belasah je..hikhik...



Syukur la adik karangkraf cakap cheese tart tu sedap... walaupunnnnnn ghupenye gitu-gitu aje... leganyaaaa acik rasa...fuhhhhh...


Pagi tadi lak acik siapkan fruit tart dan red velvet cupcake untuk Izan, reader blog acik ni... untuk hantaran kawen kawannya..punya la acik suspen... takut tak menepati syarat hantaran..hikhik..



Acik dah cakap awal2 dah acik tak reti nak deko kebabom macam orang lain buat tu kan... Izan tu kata takpe, asal nampak macam gambar dalam blog ni pun kira ok dah... OK la kalau gitu...hekhek... nasib haritu ada beli cucuk-cucuk Love ni... ada gak gunanya kan... nampak la comel cikit...



Harap Izan suka ye... harap halalkan kalau ada kekurangan sini sana sinun  :)



Yang ni belen buat anak-anak acik makan brekfes...amboiiiii kalah omputih ko makan dessert pagi-pagi...he he he..



Ceria selalu :)



Wassalam