Tuesday, 20 May 2014

RESEPI INTI CHICKEN PIE



Assalamualaikum


Harini update guna laptop abanglong... laptop yang selalu acik guna tu tetiba buat hal la pulak... nasib abanglong harini pegi KL, boleh la acik sakan guna laptop abanglong ni...he he..

Haritu kan acik dah bagi step by step buat Chicken Pie tapi intinya acik cuma tulis je... ramai lak yang tanya camne nak buat inti tu... so semalam acik pegi beli barang terus la buat...



Inilah bahan-bahannya... Ayam kisar jenama Ramly tu 400 gram... Mushroom Soup jenama Campbells tu acik guna yang tin besar... mix vege tu letak ala kadar je... 



Mula-mula tumiskan bawang putih dan besar besar yang dah dikisar...kalau nak guna bawang kecik pun boleh aje tapi acik memang suka guna bawang besar...senang 1 biji leh potong 4...  tumis sampai kering sikit dan naik bau...


Pastu masukkan ayam kisar...



Bila ayam nampak dah masak sikit, kita masukkan mix vege..



Kemudian terus masukkan bawang yang dah dipotong dadu..



Pastu masukkan Mushroom soup dan kacau rata..



Masukkan serbuk lada hitam...



Dan sedikit garam... acik letak satu sudu kecik aje sebabnya mushroom tu dah masin..



Rasa-rasa semua bahan dah masak, boleh la diangkat... gambar ni masa tengah panas...so nampak creamy... cer rasa...sedappppp...heheh...

Resepi dan Step by Step nak buat Chicken Pie boleh tengok kat SINI


Nanti cuba buat okey :)


Wassalam