Thursday, 22 May 2014

MACAM-MACAM




Assalamualaikum


Tengahari tadi acik kecut perut... masa tengah reverse kereta nak keluar pagar, acik terrrrrrrrrrrlanggar kereta jiran... masa tu tengah borak sakan dengan kakak... bunyi dah tet tet tettttttttt... tapi mungkin acik dah tak sempat nak tekan brek... ada la bunyi terkena kereta jiran tu tapi macam perlahan je... sepanjang perjalanan nak hantar kakak tu punya la acik risau...

Sampai je rumah, acik tengok balik kereta jiran tu...kereta sapa la ni...tak tau kereta sapa... depan rumah acik ada kawasan lapang... kereta tu parking betul-betul depan rumah acik... memang susahla acik nak keluarkan kereta... acik tengok macam ada kemek sikit.... rasa bersalah la pulak... takkan nak diam camtu aje kan... teringat lak kat Padang Mahsyar nanti takleh terlepas... terus acik ambik kertas tulis note kat kertas tu suruh call acik balik...acik letak no hp kat situ... tunggu punya tunggu takde pulak orang call...

Tetiba acik tengok kereta tu dah tak ade... aikkk apsal orang tu tak call acik balik... mungkin orang tu ingat acik nak marah dia pasal parking kereta depan rumah acik...

Bila husben balik petang tadi, acik pun cerita la kat husben... husben cakap haritu dia pun nyaris nak langgar gak... dan husben perasan kereta tu memang dah kemek sikit kat bahagian pintu penumpang... ohhhh lega la bila husben cakap macam tu... tapi kalau tetiba nanti dia call, bayar je la kan kos welding kemek tu... malas nak panjang cerita...


Emmmm petang tadi acik buat pizza lagi...suka anak-anak acik bila acik cakap nak buat pizza... kejap aje nak buat pizza ni... asal bahan-bahannya semua cukup..



Sejam setengah siap 2 biji pizza... kalau nak cuba buat sendiri pizza ni boleh tengok step by step, cara dan resepi kat SINI ye...


Jumpa lagi, InshaaAllah :)


Wassalam