Tuesday, 22 April 2014

WALNUT CARROT CUPCAKE




Assalamualaikum


Hari Jumaat lepas, kawan acik masa keje bank nak oder Walnut Carrot Cake... untuk jamuan jamu customer... acik pun cadangkan la nak buatkan Walnut Carror Cupcake... mudah sikit kalau tetamu nak makan kan...boleh ambik sebiji-biji... takyah nak potong-potong...

Kawan acik cakap ok setuju...tapi kalau boleh nak acik hias atas cupcake tu... aiseymen pening acik fikir nak bubuh apa... lagipun acik memang tak reti sangat nak deco2 cupcake ni... pandai cikit aje... acik pun google la gambar walnut carrot cupcake orang punya... eh nampak la ada icing carrot... dalam hati fikir cantik gak ek... tapi tak leceh ke nak buat sebiji sebiji untuk 60 biji...



Bila dah buat takde la rasa susah sangat pun... idok la pandai tapi boleh laaaaaaa..asal orang boleh cam ni carrot cake... kot tetiba ada yang tanya ni gambar keris ke..haaaaaa memang la nak kena karate...he he he...


Dalam masa yang sama acik siapkan Victoria Sandwich Cake & Walnut Carrot Cake untuk Noni... Noni oder 2 kek sebab nak bagi kat rumah kakak iparnya sekali... 

Harini pun cousin acik yang haritu datang lagi nak belajar buat kek dengan acik... gigih betul cousin acik tu... macam-macam dia belajar dan buat untuk tambah pendapatan... mudah2an cousin acik akan berjaya dalam semua cabang bisnes...mengurut orang pun dia pandai tau... sapa-sapa nak urut boleh call Kak Ida 0126945540..boleh datang kat rumah sendiri....


Jumpa lagi, inshaaAllah :)


Wassalam