Monday, 14 April 2014

WALAU TERINGIN TUDUNG CT NURHALIZA




Assalamualaikum


Fuhhhh lamanya acik tak update blog... Alhamdulillah start harini dah boleh update blog macam biasa... laptop pun dah boleh bukak kat meja depan ni... so baru la boleh update dengan senang hati :)

Nak cerita pasal minggu lepas acik ajak Noni pegi Butik Ariani kat Seksyen 7 tu... sekali beli kain ela kat Jakel..cadang tahun ni nak sedondon satu famili gitu... selamat dah beli kain ela tu semua..tinggal nak hantar tempah kat Melaka...kat Shah Alam tempat jahit baju kan mahal sikit kan...heheh...nak jimat kononnyaaa..

Photo: What is your true colors? Siti Nurhaliza Collection with variety eye-popping colors for you to choose...mewarnai diri anda ;-)

Acik ajak Noni pegi Butik Ariani tu sebab teringinnnnnn sangat kat koleksi Tudung Dato' CT Nurhaliza... konon nak beli yang kaler pink tu haaaaaa.... sekali tengok harga, mak oiiiiii...terkedu sekejap... tudung jenis sutera...mahal la pulok gamaknye... dah lepas diskaun harga jadi RM195-00... masa tu fikir nak beli ke tak.. nak beli ke tak... tetiba rasa sayang pulak duit...he he he... kencel... terus melangkah pergi ke kedai lain yang banyak kat belakang Jakel tu kan...

Jalan dari 1 kedai ke 1 kedai... jumpa la tudung half moon kaler pink yang acik suka... tengok harga, oh ok... RM49-00.... harga mampu milik... harus beli...hikhik...


Dapat la acik pakai tudung pink ni masa abangngah ambik hadiah kat sekolah hari Sabtu lepas...  

Gitu ler...kalau rasa mahal sangat tudung yang kita teringin atau mengidam, apapun kena ikut kemampuan... kalau ada duit lebih, tak kisah la kalau nak beli yang mahal pun... tapi macam acik yang kadang2 kedekut tangkai jering ni, belasah aje beli tudung apapun asal nampak cantik dan menutup aurat... kalau shawl pink yang acik pakai dengan jubah pink sebelum ni harganya RM10 aje beli kat Shah Alam Mall... ok gak kan...he he...


Jumpalagi, inshaaAllah...


Wassalam