Saturday, 19 April 2014

NYUM NYUM




Assalamualaikum


Lama dah acik teringin nak buat Congo Bars dan Victoria Sandwich Cake... sebab selalu tengok kat instagram, Juliza Adlizan letak gambar Victoria Sandwich Cake yang dia buat...uihhhhhh cantik sangat kek tu... takkan nak tanya resepi kat Juliza lak kan... malu I...he he... so acik pun google la...macam-macam versi resepi... acik ikut yang mana nampak senang dan bahan yang memang dah ada kat rumah... Congo Bars pun sama gak...selalu tengok kat instagram....rasa teringin sangat nak geget-geget congo bars tu...nak beli taktau lak sapa yang jual kat Shah Alam ni... tengok bahan pun sikit aje... moh ler kita buat sendiri aje...



Lagipun semalam cousin acik nak datang rumah... nak belajar buat chocolate chip cookies... dah dekat nak bulan puasa ni kan... kalau nak buat bisnes cookies, boleh dah bersedia buat sample daripada sekarang... bagi orang rasa dulu... kot la sedap gerenti customer takkan cari yang lain ye dok...



Dah sekali cousin datang nak belajar, tu yang acik buat sekali Congo Bars dan Victoria Sandwich Cake tu... sekali pasang oven macam-macam la acik buat...



Sedap rupanya rasa Victoria Sandwich Cake ni...ingatkan macam kek butter biasa... yang ni lebih ringan, lembut dan gebu... ada yang letak buttercream kat atas kek tu...tapi acik suka yang simple camni... haritu dah makan carrot cake banyak krim, rasa kembang tekak..hikhik... 

Resepi Victoria Sandwich Cake ni acik ambik daripada SINI .. ada la acik ubah sikit-sikit... alhamdulillah jadi dengan jayanya...suka makcik :)




Congo Bars ni pulak rasanya antara rasa kek dan cookies...nak tau camne rasanya korang cuba la buat yek...heheh... resepi acik ambik daripada blog RAHEL





Tapau untuk cousin bawak balik....



Lepas ni nak cuba buat apa lak ek :)


Selamat Berhujung Minggu..



Wassalam