Monday, 28 April 2014

7 HARI YANG BERMAKNA :)



Assalamualaikum 


Arghhhhhhhh malasnya nak update blog..tapi paksa gak untuk rajin...kang bersawang lama pulok... sayang gak kalau dibiarkan sebabnya ada beberapa iklan yang melekat...he he...

Kalau korang perasan la kan... minggu lepas acik rajin betul buat kek la, roti la.... macam-macam acik buat... macam ada super power... kalau tak sebelum ni rasa macam lesu aje... tapi minggu lepas dan sampai la sekarang ni acik memang aktif habis... apsal tetiba acik jadi aktif ni minggu depan nanti acik cerita yek... simpannnn buat suspen...kihkihkih...

Selalunya acik rajin update kat instagram aje... lagi mudah... takyah nak mengarang ye dok... takpe la... tunjuk gambar kat blog la pulak...




Hari Sabtu lepas, pagi tu acik sempatkan siapkan Red Velvet Cupcake untuk kawan... lama gak tak buat Red Velvet Cupcake ni... suspen gak kot la tak jadi... bukak balik resepi dan step by step kat blog acik ni... alhamdulillah menjadi dengan jayanya :)

Lepas hantar cupcake tu kitorang terus pergi KL... melayan anak-anak yang dah lama dok merengek nak pergi Pesta Buku kat PWTC... kalau ikutkan acik memang tak larat la nak bersesak-sesak dengan orang ramai... pastu komfom jalan jem teruk... acik cakap kat diorang, korang pegi la..takpe ibu tinggal rumah aje... diorang cakap tak best la pulak kalau ibu takde...kan kata happy family...he he he...



Kesian punya pasal, pegi la jugak... tapi kereta parking kalau Stesyen LRT apa ke nama yang kat sebelah SOGO tu... kalau kereta terus ke PWTC memang masak la dok dalam kereta lama sebab jem... so naik lrt lagi senang kan...

Pehhhhh lama sungguh tak naik LRT... entah berapa kurun.. sesekali naik best la kan... suka Azwa dan Aliah dapat naik LRT... abanglong jadi tourist guide... abanglong memang pandai sangat dah naik LRT dan komuter ni sebab selalu pegi KL sorang2...



Memang ramai sungguh orang kat Pesta Buku tu...  best la dapat beli banyak buku harga diskaun... dapat gak acik jumpa kak Hanieliza haritu...tengok dari jauh aje...nak salam, segan lak... lama gak kitorang PWTC... sempat solat Zohor dan Asar kat situ... dah lepas Solat Asar, ingat boleh la balik... ampunnnnnn... diorang ajak ke SOGO pulak... adeiiiiii sabo je la... SOGO lak tengah sale masa tu... pun ramai orang.. tapi acik tak beli apa pun... mood shopping takde sebab kaki dah penat...he he..




Semalam lak acik rajin buat Congo Bars lagi... kakak yang suka sangat makan Congo Bars ni... senang aje nak buat Congo Bars ni tau... 2, 3 step dah boleh bakooooo....




Lepas tu acik melayan tekak abanglong pulak... hari sabtu masa acik buat Red Velvet Cupcake tu ingatkan ada lebih 2, 3 biji...rupanya cukup-cukup aje... kesian lak kat abanglong tak dapat merasa.. tu yang semalam acik buatkan...tapi semalam buat Red Velvet Cake...lagi mudah masuk 2 loyang... tapi cream cheese kat rumah cuma ada 250gm...so takleh nak deco sangat...tepek-tepek gitu aje... jadi jugak... dapat gak kawan Aliah makan sekali...semalam diorang datang kat rumah sebab ada kerja kumpulan...



Semalam lunch acik bakar ayam lagi... dah ada pemanggang ajaib ni kan harus la guna selalu ye dok..... kalau tak kang jadi tukun dalam almari lak kan...hehehe...






Akhir cerita, layan la gambar Red Velvet Cake dan Congo Bars ni... 


Ceria Selalu..


Wassalam