Wednesday, 12 March 2014

YANG BAIK-BAIK AJE...




Assalamualaikum


Harini rasa sedih pulak... sedih bila dapat tahu kesusahan hidup orang lain... sedih juga bila dapat tahu kisah sebenar di sebalik perkahwinan kawan lama acik...

Ada 2 perkara yang berbeza yang acik belajar harini...

1. Berhati-hati bila bagi komen kat FB...sebabnya apa yang kita komen, friendlist kita dapat baca juga.... kalau yang kita komen tu macam bergaduh dengan seseorang, orang akan nampak kelemahan kita... tapi ye la kan, dalam keadaan marah, geram dan sakit hati susah kita nak kawal emosi....

2. Kawan acik yang sorang lagi ni pulak, ada masalah rumahtangga...tapi ada 1 haritu dia update rasa syukur sangat-sangat dengan kehidupan dia... bila dia update macam tu, kita yang baca ni pun rasa gembira sebab sebelum-sebelum tu memang selalu status sedih... lepas 2, 3 hari dia update perkara-perkara yang positif, alhamdulillah suami dia dah kembali ke pangkuan...

Jadinya bila kita update perkara-perkara yang positif, inshaaAllah apa yang kita tulis akan jadi satu doa dan akan datang perkara yang baik-baik dalam hidup kita...



Tadi acik dah cuba pakai tudung yang acik beli semalam tu kan... kawan cakap bukan tudung bawal.. tapi semalam acik dan Noni baca kat tag tu tulis tudung bawal... bila dah pakai baru acik perasan... tudung ni takleh nak lilit sangat... sebabnya bila kita labuhkan bahagian depan, bahagian belakang tudung akan jadi singkat la pulak... kalau boleh pakai tudung, biarla panjang depan belakang ye dok.... so acik pakai macam fesyen tudung bawal la....lipat jadi segitiga...cumanya nak nampakkan kelainan acik pinkan kat bahagian tepi macam pakai tudung half moon... 


Wassalam