Tuesday, 18 March 2014

ORIGAMI BURUNG



Assalamaualaikum


Harini pagi dah update blog... kejap lagi takde air... tu yang cepat-cepat basuh pakaian abanglong... Alhamdulillah abanglong dah selamat sampai... makin kurus kering gamaknya... takpe dalam seminggu ni, ibu masak lauk sedap-sedap untuk abanglong ye... jap lagi kalau rajin nak buat Roti Mini Pizza... rajin la hendaknya yek...




Lupa lak haritu nak update Origami Burung yang acik buat... acik pandai buat origami burung ni daripada acik kecik lagi... masa tu arwah mak kerja Kemas... ada kawan arwah makyang ajar... nak buat ni kena guna kertas tisu napkin segi empat sama atau nak guna saputangan yang orang buat hiasan meja pengantin pun boleh juga....



Kalau rajin nanti acik tunjuk camne nak buat origami burung ni... rumit jugak... rasanya kat google pun ada tunjuk step bu step kot...


OKbye...nak pegi ambik kakak kat sekolah :)



Wassalam