Thursday, 20 March 2014

KEPUTUSAN SPM ... SYUKUR ALHAMDULILLAH :)



Assalamualaikum


Alhamdulillah...syukur padaMu ya Allah...atas segala rezeki yang Engkau telah berikan...

Harini hilang dah debar dan risau dalam hati acik...selagi tak dapat result SPM abangngah, selagi tu la acik risau... abangngah cool aje...


u

Pagi tadi, abangngah dan ayahnya pegi sekolah dulu... acik datang kemudian... tepat pukul 10.00 pagi acik sms tanya result abangngah tu... suspen je menunggu... sms tak masuk-masuk... acik sampai je kat sekolah abangngah, baru dapat sms reply... tengok SMS tu, ohhhhhh acik lega... menepati ramalan abangngah sebelum ni... 


Walaupun dah tahu result abangngah, tapi acik nak gak tunggu... teringin nak tengok abangngah naik pentas ambik slip keputusan penuh SPM tu...



Akhirnya nama abangngah diumumkan... 

Tahniah abangngah... 8A 1B... syukur alhamdulillah... seriau je acik sebelum tu.. sebabnya abangngah taknak tuisyen dan susah nak tengok kat rumah abangngah baca buku... budak lelaki memang camtu kot agaknya... 

Tahniah juga pada yang berjaya dapat keputusan yang cemerlang... yang kurang berjaya, jangan sedih okey... inshaaAllah ada jalan lain untuk lebih berjaya... yang penting kena ada niat dalam hati, nak bahagiakan dan nak balas jasa kedua ibubapa... yang lebih utama jangan tinggal solat.. mudah-mudahan kita semua bahagia hidup di dunia dan di akhirat...



Wassalam