Saturday, 15 March 2014

CUTI SEKOLAH NAK KE MANA




Assalamualaikum


Lagi seminggu nak cuti sekolah kan... anak-anak acik dah bising nak balik kampong ayahnya kat Pahang... rindu nak mandi sungai katanya... adeiiiiiii...acik bab-bab mandi sungai ni yang lomah sebenarnya... kompom tak akan turun mandi...bukannya takut kan sungai tu tapi takut nak turun dan naik tebing...adventure sungguh...

Tapi cuti kali inshaaAllah famili Noni pun ikut sama.... dah banyak kali dah diorang ikut balik kampong husben... diorang 1 famili memang terlebih adventure... siap peralatan khemah semua ada... asalnya husben Noni nak ajak kitorang tidur kat dalam hutan Taman Negara tu...mak aiiiiiiii idok la temannnnn.... very the penakut.... korang pegi la... biar acik tidur dalam rumah aje...heeeeeeeeeeee...

Dah siap-siap cakap dengan Noni...kalini kalau dok memancing kat tepi sungai dalam Taman Negara tu, acik nak dok dalam khemah aje... alkisahnya 3 tahun lepas, masa kitorang 2 famili dok kat tepi sungai tu dari pagi sampai petang, tak perasan muka acik dah berbelang...kehkehkeh... walau banyak pokok-pokok, cahaya matahari terik jugak....  so kalini siap sedia la dengan semua krim yang ada yek..

Best tau masuk hutan Taman Negara tu... sewa bot... yang bawak bot tu sedara mara husben acik jugak... abang ipar acik pun 2 orang jadi Tourist Guide masuk hutan Taman Negara.... nanti yang lelaki memancing... anak-anak mandi sungai...mak-mak sediakan makanan pastu dok diam dalam khemah..hikhik...



Jumpa lak gambar tahun lepas dengan Noni...lama dah tak bergambar berdua... Noni ni pemalu sikit...kawan Noni ni je yang over..he he...


Banyak benda yang acik tengah risaukan....saja gelak-gelak nak redakan kerisauan dalam hati...



Wassalam