Monday, 24 February 2014

RED VELVET CAKE MINI PEK



Assalamualaikum


Sedih lak harini...merindui seseekor...hehe.. alkisahnya si Zoro & the gang dah hilang... mungkin maknya dah bawak lari kot... atau mungkin dah ada orang ambik kot... hu hu...sedih makcik... selalunya pagi-pagi dah masuk rumah dengan Manja..tapi harini takde la pulak... tensen je acik tengok mak kucing tu tadi... penat tanya, mana awak bawak lari anak-anak awak hahhhhhh... macam la mak kucing tu boleh jawab balik kan... rasa taknak bagi makan kat mak kucing tu... tapi tak sampai hati pulak... nanti anak-anaknya nak menyusu macam mana kalau maknya tak makan... mintak-mintak anak-anak kucing tu balik semula ke belakang rumah acik ni...



Malam tadi acik siapkan Red Velvet Cake Mini Pek ni untuk Noni... actually birthday anak Noni minggu lepas...tapi sebab si kembar, Nana dan Nani demam, so acik pun tunda la ke harini... nak bagi kawan-kawan kat sekolah...

Untuk 1 adunan RV, boleh dapat untuk 15 pek... resepi dan cara-cara  nak buat Red Velvet Cake boleh tengok kat SINI...



Pastu boleh deko ikut suka...  nak jimat cream cheese frosting tu boleh deko simple yang macam acik deko ni... 



Kalau deko bunga ros  banyak guna cream cheese frosting... kalau customer korang nakkan deko camni, korang kena jual RVC Mini Pek ni harga lebih kurang RM5.00 - RM5.50... kalau yang simple boleh jual harga RM4.00  - RM4.50...




Nak siapkan 60 pek RVC, acik guna 1.5kg Cream Cheese...




Tiba-tiba harini dapat oder RVC Mini Pek ni lagi... sedap la tu kot..heheh...



Wassalam