Wednesday, 12 February 2014

ANAK :)




Assalamualaikum


Tadi unifi buat hal pulak... langsung takde connection... acik pun call la hotline Unifi 1300881221... alhamdulillah line internet dah OK...kejap aje diorang solve... configure kat HQ TM aje... ingatkan kena hantar staff kat rumah betulkan apa yang patut... canggih dah rupanya yek... tak sia-sia pasang Unifi kat rumah... terima kasih la kat staff Unifi yang layan acik call tadi... sangat profesional dan efisyen :)



Harini 2 kawan besfren Aliah ikut balik rumah... dari minggu lepas diorang nak datang rumah, tapi acik tak bersedia masa tu...  tapi harini sebab acik dah tahu diorang nak datang lepak sebelum nak tunggu waktu koko, so awal-awal acik dah masakkan untuk diorang... bilik ALiah pun acik dah siap kemaskan... idak ler malu kalau kawannya masuk bilik nanti kan...heheh...




Aliah dan Aifa masuk Persatuan Puteri Islam... Sarah masuk Pengakap... memang saja acik suruh Aliah masuk PPI...sebabnya boleh turun temurun baju uniform PPI kakak tu... baju uniform ni mahal jugak tau... pakai pun kadang-kadang aje pulak tu... kakak lak masuk sekolah menengah ni dah tak guna uniform macam ni lagi... suruh beli t shirt lengan panjang aje katanya... 

Tengok anak-anak orang hormat orang tua dan sopan santun, harap anak kita macam tu la jugak kan... anak-anak acik kalau yang pompuan ni takyah suruh, pandai salam dan cium tangan kalau jumpa orang yang lebih tua... kalau anak yang lelaki ni payah la sikit... kena bersuruh baru lah terhegeh-hegeh nak salam... malu kot... ke control macho...hikhik...

Kalau rindu kat acik, boleh layan instagram acik kat sidebar tu ek... kadang-kadang tak sempat nak update... kalau kat instagram tu rasa lagi mudah sikit gamaknye.... macam la ada orang yang nak rindu yek.. he he he...


Jumpa lagi :)


Wassalam