Thursday, 30 January 2014

SELAMAT BERCUTI :)




Assalamualaikum


Alhamdulillah akhirnya siap gak semuanya...ni tengah tunggu dulang terakhir dalam oven...fuhhhhhh lega takleh nak cakap...syukur sangat-sangat dapat pembantu yang cekap dan tak berkira kerja... asalnya acik yang kena kacau adunan tu...tapi pagi tadi lepas acik kacau 3 adunan, pastu acik pergi kedai bei barang... balik dari kedai acik ingatkan nak kacau lagi 3 adunan...rupanya pembantu acik tu dah siap kacau adunan tu...ohhhhh dia dah pandai rupanya...senang hati acik.... boleh acik tinggal-tinggal buat kerja lain...



Pembantu acik ni tengah cuti belajar kat Universiti Medan...dia baru datang rumah kakak dia si Nila yang iron baju kat rumah acik ni...macam dirancang la pulak...time acik kena buat kuih banyak ni, dia ada... masa bulan puasa tahun 2012 dulu pun camtu... masa tu acik kena buat 1500 biji kuih sehari supply kat surau... dia jugak yang tolong masa tu...kiranya dapat gak la dia duit time dia tengah cuti semester ni kan... tapi acik tengok dia memang tak reti penat la...dari pukul 8.00 pagi start kerja sampai sekarang ni tak habis lagi.. sambil-sambil tu siap mop dapur semua.. Terima Kasih Ya Allah kerana permudahkan segalanya...



Dah siap packing satu-satu, susun masuk kotak...nak kena hantar malam ni jugak...sebab esok acik dah cuti-cuti Malaysia...he he... 


Pada yang komen untuk entri yang lama-lama, nanti acik reply okey... buat masa ni takleh nak jawab satu-satu...ampunnnn kan makcik yek...


Jumpa lagi nanti, InshaaAllah...ceria selalu :)



Wassalam