SAHABAT KUIH & DIET

TERIMA KASIH SUDI DATANG


Sekadar ingin berkongsi cerita, kongsi rasa, kongsi pengalaman, suka dan duka, kisah keluarga, kisah impian dan cita-cita, mudah-mudahan dapat manfaat bersama. Maaf kalau yang dah follow blog ZZ tapi ZZ tak follow balik..kadang-kadang tu takde link... apapun terima kasih semua :)

Sunday, 19 January 2014

NAMA REMPAH




Assalamualaikum


TQ pada yang sudi join teka nama rempah...gambar blur ek...takleh nak cam apa ke nama rempah-rempah tu..entahnya kamera hp ni...dah bukak lampu terang pun itu gak la kualiti gambarnya...

Walau takde yang teka betul semua tapi acik pilih CHEQ SUE sebagai pemenang hampir tepat...Azahafizah pun salah 2 sama dengan Cheq Sue tapi sebab Cheq Sue paling awal jawab..so Fiza nanti kak ina poskan hadiah lain okey...


Jawapan yang tepat...dari kiri...Basil, Parsley dan Rosemary... yang ni kalau ikut tulisan kat plastik pek yang acik beli tu la kan...



Jintan Kasar atau Jintan Putih pun boleh gak kan, Rempah Biji atau Ketumbar... dan last sekali serbuk Kayu Manis... acik beli serbuk kayu manis pun sebab selalu buat Carrot Cake dan Apple Pie..kalau tak, memang takkan beli...selalu pakai kayu manis aje... Jintan Kasar dan Rempah Biji tu pulak acik selalu guna bila masak Ayam Goreng Berempah... harum je baunya kan...


So Cheq Sue nanti email nama, alamat dan hp no. kat zalinzalina@gmail.com...boleh kak ina poskan FM tu hari Isnin nanti... Fiza takyah email coz kak ina masih simpan alamat haritu dah pernah bagi....


Jumpa lagi esok, InshaaAllah :)


Wassalam

4 comments:

  1. lah rempah org putih hehe plak tu first time dgr kak..maklumla bab2 rempah nie cetek sikit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asha..kak ina semenjak dua menjak ni aje pandai guna rempah2 tu...kalau dulu memang tak pernah dengar pun..he he..

      Delete
  2. termissed pulak entry ni..owhh salah ler pulak..basil tu macam oregano pulak..huhu..buah ketumbar macam pelaga pulak nampak..huhu..ape pun kena asah skill ilmu rempah lepas ni..thanks kak ina :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe salah..kita sama2 belajar nama2 rempah ni kan Fiza...kak ina pun tak pandai sangat..selalunya main belasah aje :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...