Sunday, 19 January 2014

NAMA REMPAH




Assalamualaikum


TQ pada yang sudi join teka nama rempah...gambar blur ek...takleh nak cam apa ke nama rempah-rempah tu..entahnya kamera hp ni...dah bukak lampu terang pun itu gak la kualiti gambarnya...

Walau takde yang teka betul semua tapi acik pilih CHEQ SUE sebagai pemenang hampir tepat...Azahafizah pun salah 2 sama dengan Cheq Sue tapi sebab Cheq Sue paling awal jawab..so Fiza nanti kak ina poskan hadiah lain okey...


Jawapan yang tepat...dari kiri...Basil, Parsley dan Rosemary... yang ni kalau ikut tulisan kat plastik pek yang acik beli tu la kan...



Jintan Kasar atau Jintan Putih pun boleh gak kan, Rempah Biji atau Ketumbar... dan last sekali serbuk Kayu Manis... acik beli serbuk kayu manis pun sebab selalu buat Carrot Cake dan Apple Pie..kalau tak, memang takkan beli...selalu pakai kayu manis aje... Jintan Kasar dan Rempah Biji tu pulak acik selalu guna bila masak Ayam Goreng Berempah... harum je baunya kan...


So Cheq Sue nanti email nama, alamat dan hp no. kat zalinzalina@gmail.com...boleh kak ina poskan FM tu hari Isnin nanti... Fiza takyah email coz kak ina masih simpan alamat haritu dah pernah bagi....


Jumpa lagi esok, InshaaAllah :)


Wassalam