Thursday, 9 January 2014

KEK PISANG DARURAT NAMANYA :)




Assalamualaikum


Alhamdulillah harini rasa cergas sikit...malam tadi sempat gak la siapkan Apam Gula Hangus 120 biji untuk Ida Katering...hari ni lak masa minum shake kat kelab Herbalife, kakak Herbalife nak oder Kek Pisang pulak..asalnya nak kuih ketayap...kalau kuih ketayap memang mintak ampun la kan...mana ke nak siap...odernya kul 10.30 pagi...nak hantar kul 2.30 petang... nak masak inti kelapa lagi, ish remeh sikit nak buatnya tu...memang serender awal-awal...acik cakap kalau nak, acik cuma boleh buat kek pisang aje... nasib kakak Herbalife kata tak kisah...asal ada benda nak makan lepas meeting PIBG...


Lepas minum shake tu, acik singgah kedai kejap beli pisang..ingat nak letak yoghut boleh la jadi moist sikit kan..tapi yoghut takde lak jual...takpe la letak susu full cream aje...  lepas ambik Aliah pukul 1.00 tengahari baru acik boleh start nak buat kek pisang ni...sebelum tu asik keluar masuk rumah aje...  kacau 2 adunan kek pisang...panaskan oven...bakar 35 minit...siapppppp...semua sekali ambik masa 1 jam dapat 2 biji kek loyang 10 inci dan 1 pek biasa... kalau la ada yang nak oder kek pisang ni tiap-tia hari, senang keje acik...suka acik tauuuuuu :)


Harini punya kek pisang acik letak kismis dan chocolate rice..apa yang ada kat rumah aje... siap aje kek pisang ni tadi, terus acik hantar Aliah ke sekolah agama....pastu baru hantar kek ni ke Seksyen 2... lepas hantar kek, zasssssssssss pegi ke gym pulak...Noni dah tunggu kat situ...  sebab terkocoh-kocoh nak ke sana ke sini ke situ, sampai je kat gym baru acik teringat acik lupa bawak kasut sport...kehkehkeh...  ingatkan dah bawak masuk dalam kereta.... boleh ke nak exercise pakai sandle aje...adeiiiii kelako betul...Noni gelak sakan... nasib la kat gym tu ada simpan kasut sport spare...ohhhhh lega... 

Turun je gym, hujan turun lebat sesangat... terpaksa la meredah hujan nak ke kereta...sesekali mandi air hujan, jangan esok lusa demam sudahhhhh... 

Seronok juga kalau hari-hari ada oder kuih atau kek yang simple2...pastu boleh pegi gym... duit dapat... badan pun sihat... malam ni kena buat apam gula hangus untuk Ida lagi... kalau yang simple takpe... kalau yang susah-susah acik pass kat yang lebih pakar aje...heheh...

C U tomorrow, InshaaAllah :)


Wassalam