Sunday, 12 January 2014

DARI LOW YAT KE PAVILLION



Assalamualaikum


Semalam dropbox ada problem...tu yang maleh nak update blog sebab semua gambar yang snap kat hp terus masuk dalam dropbox dan boleh terus bukak kat laptop ni... tapi semalam tak masuk lak gambar-gambar tu dalam dropbox...leceh la pulak kalau nak transfer gambar dari hp ke laptop secara manual...guna dropbox lagi mudah...nasib harini dropbox dah ok...boleh la acik update harini... kalau cerita takde gambar tak best la pulak..he he..

Kelakar je kitorang ni kan...minggu lepas dah pegi Low Yat beli monitor dan keyboard...semalam pegi lagi nak beli CPU pulak... rupanya CPU yang sedia ada dah terlalu lembab...nak tak nak terpaksa kena beli jugak... kalau tak kang, keje tak jalan...kalini beli yang power lebih coz biar laju sikit nak buat keje-keje melukis guna autocad...

 

Dah beli CPU kena tunggu sejam lebih untuk diorang pasang semua benda... Aliah nak ajak pegi Pavillion sebab nak ke kedai DAISO tu kan... tapi takkan nak naik kereta...kang susah lak nak dapat parking balik... lagipun Low Yat dengan Pavillion dalam satu kawasan aje... tapi kalau nak jalan kaki memang lenguh gak la... acik cakap acik tak larat nak jalan kaki jauh-jauh sebab pakai kasut ada tumit... acik ajak makan kat Sungei Wang Plaza sebelah Low Yat ni aje.... aiyokkkk terus Aliah buat muka muncung.... nak jugak ke Pavillion tu...  akhirnya acik mengalah la jugak kan... takpe la jalan kaki...boleh bakar lemak tepu...kihkihkih...



Best jugak jalan-jalan kat Bintang Walk... ramai yang jalan kaki... rasa macam pelancung pulak...



Dulu masa anak kecik-kecik, acik dan husben memang suka pegi Bintang Walk bawak anak jalan-jalan... tapi dulu acik muda lagi kan... la ni rasa dah kureng nak jalan-jalan ramai-ramai orang ni...

 


Kejap-kejap kang berhenti ambik gambar..heheh...



Aliah anak ayah..pegang tangan ayah... kakak anak ibu konon pegang tangan ibu... masa pegi tu beria la kitorang berdua pegang-pegang tangan... masa nak balik semula ke Low Yat tu tak kuasa dah acik nak berpegang tangan dengan kakak...semputttttttt....



Dekat aje rupanya dari Low Yat nak ke Pavillion...ni kalau naik teksi memang sia-sia bayar mahal... tak ke halnya kalau jalan kaki tak keluar peluh pun...cuma acik aje rasa lenguh sikit...sebab pakai kasut tumit ni kan... kalau pakai kasut sport boleh aje jalan kaki sampai ke KLCC...he he..



Meriah Pavillion dengan hiasan sempena nak Tahun Baru Cina..

 

Kat dalam pun cantik..



Kat sini lagi cantik..



Lepas makan terus naik ke tingkat atas pegi ke kedai DAISO.... dah penat jalan kaki harus la beli kat situ kan...


Lepas pegi DAISO pegi Parkson lak...nak beli hadiah untuk besdei anak kawan... nampak lak benda alah ni...eh cantik lak kan...




Tempat simpan cincin ke bruj ke... acik cakap kat anak2 acik, tahun ni besdei ibu, kalau nak bagi hadiah, belikan ibu benda ni tau...he he he...demand gituuuuu...



Korang nampak tak patung orang berdiri tercegat yang kaler pink tu... tu orang betul tapi dia cat muka dan kepala dia dengan kaler emas...nak gambar dengan dia kena bayar RM2... acik snap dari jauh aje..kesian lak tak bagi dia duit...

 

Hasil tangkapan acik kat DAISO semalam... hoyehhhh dapat whisk dan cawan sukat kaler pink...harga lima hengget aje setiap satu...


Cerita selingan...semalam sbelum pegi ke Low Yat tu, sempat la husben bawak si Manja ni pegi klinik... asalnya sebab Manja takmo makan...sehari semalam tak makan, risau la jugak kan.... kesian sangat kat Manja ni...tapi ni kalau bawak pegi klinik mesti bayar mahal punye... takpe la bawak aje... tak sampai hati tengok Manja keadaan camtu... bila bawak ke klinik, doktor cakap rupanya Manja bengkak gusi...ada gigi yang dah nak patah... jadinya kena cabut gigi tu... sebelum cabut kena bius dulu... nampak tu ha gigi manja yang dah kena cabut... first time kan dengar kucing cabut gigi...he he... tu Manja masih tengah ada bius...jadinya mamai sikit... masa kitorang nak ke Low Yat tu, letak la Manja dalam sangkar... masa balik, keluarkan Manja, Manja masih jalan terhuyung hayang tapi alhamdulillah dah lalu nak makan... lega sikit tengok Manja makan balik... cepat sembuh ye Manja...


OKbye..nak siap nak pegi kenduri kawen...


Jumpa lagi :)


Wassalam