Thursday, 16 January 2014

BAJU SUKAN



Assalamualaikum


Kepala dah berat ni...dah 2 kali kena hujan...suruh Aliah pegang dahi acik...Aliah kata panas sikit... lama dah acik tak demam...3 tahun ada kot...acik ni risau kalau demam apa tau...selera makan makin bertambah... orang lain kalau demam tak lalu makan...acik lak kalau demam sedap aje menelan semua benda walau pun tekak pahit...he he... terpaksa la kejap lagi telan panadol..panadol pun acik dah lama tak makan... jarang nak kena sakit kepala.. alhamdulillah sehat selalu...tapi kalau dah darurat, kena makan la jugak yek..



Semalam Azwa ada aktiviti kokorikulum  waktu pagi kat sekolah... masuk sekolah petang pun pakai baju sukan aje... acik suka kalau sekolah awal-awal tahun ni banyak aktiviti... biar budak-budak aktif kan... cuma ibubapa penat sikit la nak hantar nak ambik pastu hantar balik...takpe la...asal diorang cergas, otak pun cerdas... 




Harini lak Aliah ada latihan Road Run kat sekolah kebangsaan... dah mintak kebenaran ustazah tak pegi sekolah agama harini... kalau latihan ni tak clash dengan waktu sekolah agama lagi bagus kan... tapi dah tiap-tiap tahun pun memang camtu... 

Teringat acik dulu masa abanglong darjah 1...masa tu kena tukar baju sukan kat sekolah... macam sekarang ni dah senang sikit kan, kalau ada pendidikan jasmani, dari rumah dah siap pakai baju sukan... masa abanglong darjah 1 acik masih kerja masa tu... risaunya la fikirkan camne abanglong nak tukar baju kat toilet...abanglong kan pelik sikit kan...tak pandai nak urus diri sendiri...acik nak pegi tengok, waktu kerja takleh nak keluar... makanya tawakal aje la... bila nak ambik abanglong waktu balik sekolah tu, acik gelak sakan...memang seluar dan baju abanglong pakai senget-senget...he he... kenangan...sekarang abanglong dah bujang pun...pandai dah nak hensemkan diri...ihik...



Masa ni kat gym KSL Hotel, Johor Baharu...best betul masuk gym kat situ...alat-alat semua baru dan canggih... rasa nak pegi balik gym tu sebab best sangat...terpaksa bergambar sengetkan badan untuk nampak lebih kurus..kehkehkeh.... ada satu persamaan dalam gambar kitorang harini... sapa pandai cuba teka... tapi teka harini takde hadiah...hikhik...



First time blog acik ni semalam dapat UV lebih 1000...  TQ kat korang yang selalu singgah blog acik :)




TQ juga kat RHB NOW Gadget Frenzy coz masih melekat kat blog acik ni... TQ juga pada Nuffnang... rasa masuk awal tahun baru ni mood nak pot pet pot pet tu macam dah kureng...tapi semalam dapat cash voucher Zalora rasa bersemangat balik...he he... 



Jumpa lagi :)


Wassalam