Thursday, 12 December 2013

MINI CHICKEN PIE VS KEK PISANG




Assalamualaikum


Walawei...malam tadi acik buat mini chicken pie sampai 4 jam...dapatnya 70 biji aje...rasa kebas muntut..he he..jenuh nak perabihkan doh...dalam hati cakap cepat la habis cepat habis...tu yang maleh buat Mini Chicken Pie ni..kalau buat Chicken Pie sebiji besar tu aje takpe...kejap aje dah siap... lagipun ni sebab dohnya acik buat sendiri...kalau pakai puff pastry mudah sikit kerjanya...nak buat camne...puff pastry tak jumpa lak...dah cari kat 2 tempat...tak ada...


Pukul 1 pagi baru siap bakar semua...pagi tadi sebelum hantar acik panaskan semula... hantar 50 biji aje... yang lagi 20 biji nak bagi ada tetamu datang rumah...



Tengahari tadi famili abang ipar datang rumah... anak saudara husben dah nak sambong PHD kat UK...tu yang dia datang sebelum nak berangkat lagi 2 minggu...tengah tunggu visa...mana la tahu kot acik tak dapat nak hantar dia kat airport kan... dah dia sambong study kat UK ni ada la harapan acik nak pegi sana tahun depan yek...hikhik...kena la kumpul duit...tambang kapal terbang pegi balik... ahhh berangan je dulu... mana la tahu kot ada rezeki nak sampai sana kan :)



Acik tak sempat nak masak untuk lunch...belikan nasi arab aje... acik cuma sempat siapkan Kek Pisang Yogurt...rasa senang sangat lak buat kek pisang ni...saja buat dalam pek...boleh diorang bawak balik... dapat 4 pek tadi...buat kek pisang ni kan tak sampai 15 minit acik dah kacau adunan dan terus masukkan dalam oven...haritu buat kek pisang 3 loyang pun kejap aje dah dapat sembilanplohengget...sebab oven acik tu sekali masuk 3 loyang... 45 minit dah siap semua... tapi acik buat mini chicken pie tu 4 jam dapat la limaplohengget... beza kan... so baik buat kek pisang aje...kehkehkeh... mini chicek pie tu acik buatkan kalau orang mengidam atau time darurat aje... kalau suka-suka, idak ler temannnnnn...

Acik singgah blog korang malam nanti yek..dah nak pegi gym...heeeeeeeeeeeee...bye :)



Wassalam