Sunday, 29 December 2013

MEDAN IKAN BAKAR MUAR




Assalamualaikum


Sambong balik cerita dari JPO ke rumah along acik kat Merlimau, Melaka... famili along dalam setahun banyak kali singgah rumah acik kat Shah Alam ni... tapi acik setahun sekali je singgah rumah dia...tak ke halnya bukannya jauh pun Shah Alam ke Merlimau kan...cuma 3 jam perjalanan... tu pun kalau ikut pemanduan husben di bawah hadlaju pemantauan acik...he he... kalau along acik yang drive, tak sampai 2 jam dah sampai kot...memang laju pakcik tu kalau bawak kereta...ngeri acik kalau ikut satu kereta dengan dia...rasa nyawa kat hujung tanduk je... ihik...



Cantikkan ruang tamu rumah kakak ipar acik ni... deko English Style gitu... kiranya sama minat la dengan acik ni... 



Lepas Solat Maghrib kitorang terus pergi ke Medan Ikan Bakar Sabak Awor kat Muar... dari Merlimau nak ke Muar dekat aje rupanya yek... 15 minit perjalanan...  memang ramai orang makan kat situ... husben acik pun dah banyak kali datang makan dengan supplier pokok kat Muar ni...asal husben datang Muar je mesti supplier tu bawak husben makan kat situ... dari haritu kitorang dok meleleh airliur dengar cerita husben cakap sedap sangat makan seafood kat situ kan, so haritu dapat la kitorang merasa pulak...



Banyak gerai kat situ tapi kitorang makan kat gerai Wak Jos...Memang sedap sangat dan puas hati... secukup rasa... harga pun murah aje... banyak gak kitorang oder... masa nak bayar tu total cuma RM155-00... selalu kalau makan kat Pantai Jeram mesti harga dua ratus lebih...



Abang dan kakak ipar acik... kakak ipar acik ni kalau kitorang tidur rumah dia, esoknya brekfes macam-macam dia sediakan... rasa tak muat perut... syukur akhirnya along bertemu jugak jodoh dan dapat wife sebaik kakak ipar acik ni... baru la acik terasa macam ada kakak sendiri... ada gak hikmahnya along lambat kawen... banyak gak la acik ambik contoh yang baik dari kakak ipar acik ni... mudah2an diorang berdua kekal bahagia hingga ke Jannah dan akan dikurniakan cahayamata... Aminnnnn...



Wassalam