Monday, 30 December 2013

KHAS UNTUK SAHABAT :)




Assalamualaikum


Harini ramai yang sibuk uruskan hal anak sekolah kan... termasuk la acik sekali...harini kakak ada orientasi... pagi dah exercise menapak jauh nak masuk ke sekolah sebab kereta banyak sangat...semua pun nak hantar anak kan... acik cakap kat kakak dan Dikya, takpe la jalan kaki, boleh bakar lemak tepu ibu...he he he...

Lepas habis orientasi memang sibuk ke sana ke sini... kalau settle takpe la jugak kan... dah sampai bank, elok punya parking, tiba-tibaaaaaaaa...MAAF PUAN, SISTEM OFFLINE....uaghhhhhhhh stress makcik...  ingatkan boleh settlekan semua harini tapi sampai ke petang masih offline... taknak bagi orang keluar duit la tewwwwwww... takpe la, esok la pulak pegi bank balik...bukan nak keluar duit pun..cuma nak kontra aje.. bayor hutang...



Sebenarnya esok pagi acik ada perjumpaan dengan geng-geng masa kerja bibiembi dulu... lama kitorang tak jumpa... cuma pot pet pot pet kat whatsapp aje... bila urusan bank tu takleh nak settle harini, acik ingat tak dapat nak jumpa diorang esok...tapi bila tengok kesungguhan diorangm tak sampai hati la pulak kan... masing-masing dah cakap nak bawak apa untuk esok... sampai ke petang acik masih blur amende nak dibawak... nak beli barang kat kedai BAGUS, kedai dah tutup... tetiba terus je dapat idea nak buat roti... ok gak tu kan... kompom orang lain tak buat punya...hikhik..



Acik buat 1/2 kg tepung....susun dalam loyang bulat...dapat la 4 loyang... 2 loyang untuk anak makan... 2 loyang untuk kawan-kawan... abanglong pun dah lama tak makan roti ibunya ni buat... tadi makan, asyik cakap emmm sedapnye, emmm sedapnye... hewhew... berani cakap tak sedap, nanti ibu taknak buatkan lagi...heeeeeeeeeee....


Entahnya suka lak acik uli doh roti ni guna tangan aje...tak penat nak basuh bekas... lagipun sebab sikit je kan...cuba kalau nak uli tangan 2kg tepung...memang peluh la weiiiiiiiiiii... 



Dah sejuk, acik cari la kotak nak letak roti...eh jumpa lak kotak mufin cantik ni... entah bila acik beli acik pun dah lupa...  tetiba nampak eksklusif la sangat kan....heheh... tak ke halnya roti simple aje... letak filling blueberry dan taburkan cheddar cheese... harap esok diorang cakap sedap :)

Mudah2an esok settle la semua... apapun acik bersyukur sangat harini...satu persatu berita baik yang datang.... syukur pada Allah yang memberi rezeki... Alhamdulillah...


Wassalam