Monday, 2 December 2013

KEK LELEH YANG TAK BERAPA NAK LELEH



Assalamualaikum


Harini banyak benda yang nak diuruskan dan difikirkan.... lagi 2 minggu nak pegi bercuti, inshaAllah...so tengah survey mana hotel yang harga okey...taknak la mahal sangat...sayang duit..kihkihkih... nak bukak sekolah nanti ni kan banyak pakai duit....jadinya takleh nak diperabihkan duit yang ada ye dok...tapi ada hati nak pegi bercuti....heeeeeeeee...

Tadi acik saja ngetest buat Red Velvet Kek Meleleh... tapi taknak meleleh la pulak... rasanya ni la first dan last buat kek meleleh ni...sebab cream cheese tu campur dengan susu pekat...ya ampunnnnn manis sangat-sangat.... acik suka resepi cream cheese frosting yang macam biasa acik buat... pasni kalau anak-anak teringin nak makan, acik beli kar Nur aje ler...sebekas baru RM5...



Kek Red Velvet ni acik try kukus...memang lembut dan moist sangat-sangat... pastu lak acik tak letak plastik kat loyang tu...cuma lengser minyak aje...jadinya kek tu melekat kat bahagian tengah taknak turun masa acik terbalikkan...

So acik pun ambik gelas tekapkan la kek tu bulat camni... husben acik cakap nampak macam burger pulak..he he..




Bahagian kek yang lain tu acik potong kecik-kecik susun masuk bekas kaca...pastu bubuh krim leleh ni...buat dua lapis... atas tabur cheese parut...


Byeeeeeeee



Wassalam