Tuesday, 31 December 2013

HARI TERAKHIR 2013 YANG TERINDAH




Assalamualaikum


Harini penat makan...makan berat lak tu...konon takpe harini last makan...esok azam tahun baru diet balik...kehkehkeh...sampai bila tak sudah yek...



Harini kan acik ada makan-makan dengan kawan-kawan lama masa keje bank dulu... takkan nak tengok aje kan...acik sebenarnya kalau pagi memang jarang ambik brekfes berat...selalunya dah biasa minum shake... tapi dah terhidang depan biji mata...harus makan dengan lazatnya...heheh...


Kagum betul acik dengan kawan-kawan acik ni...macam-macam diorang bawak...lengkap semuanya... acik bawak roti aje... diorang dengan nasi lemak sambal sotong, sambal kerang, meehun goreng, soto, kaswi, mufin..lazat-lazat semuanya...



Sepanjang acik keje bank selama 13 tahun, dekat 7 branch acik transfer... macam-macam department acik masuk... semua tu pengalaman paling berharga... bila dah banyak branch yang acik kerja, dapat la ramai kawan... 


Semalam masa acik nak bayar kat kaunter Watson, tetiba cashier tu tanya..."Akak dulu pernah kerja kat BIBIEMBI kompleks pkns kan.." Acik pun tak perasan dia, tapi dia kata dia selalu tengok acik kat kaunter...masa tu acik jadi teller... acik teringat masa acik jadi teller kat makro branch, customer cina suka panggil acik CIK PUTIH...mungkin sebab masa tu acik pakai bedak muka tepung gomak sangat kot...he he he...


Kakak ni yang paling rapat dengan acik masa kat pkns dulu... kalau dia kena buat OT, acik tolong ambik baby dia kat nursery belakang rumah acik..pastu jaga la baby tu sampai kawan acik ni habis kerja... 

 

Masa 1 branch dengan kakak-kakak ni la acik selalu pergi rombongan 1 ofis...  merasa la pergi rombongan naik flight ke Langkawi, naik bas ke Penang, naik kereta sendiri ke Melaka...he he... kenal daripada anak kitorang kecik-kecik sampai sekarang anak kitorang semua dah besar panjang... seronok bila dapat jumpa balik, dapat peluk cium....kakak tudung hitam tu aje yang masih kerja...kitorang yang lain semua dah ambik VSS... InshaaAllah akan datang lagi ramai yang nak join... mudah-mudahan ikatan persahabatan kitorang kekal hingga ke akhir hayat...



Tengahari tadi pulak acik bawak anak-anak makan kat A&W Petronas Seksyen 7...asalnya nak ke Shah Alam Mall tapi giler jalan jem nak ke situ...terus lencong ke seksyen 7... husben tak dapat nak join sekali coz sibuk nak pindah ofis....



Acik tumpang makan diorang punya aje..perut dah kenyang sangat... petang tadi husben ajak pegi kompleks PKNS beli barang sikit...terus makan sekali kat Restoran Ayam Penyet... jalan-jalan sikit sempena nak tahun baru ni kan... sebelum Maghrib dah sampai rumah... pastu tak kuasa dah nak pegi mana-mana... takde dah tengok bunga api bagai...pukul 12 tengah malam kang dengar aje la daripada rumah... mungkin faktor penuaan kot...dah malas nak bersesak-sesak... esok makcik 40 okey...pasni kena beli majalah MIDI pulak..he he..

Tahun 2014 ni acik ada la azam sikit-sikit... azam nak jadi isteri dan ibu yang terbaik untuk keluarga acik... kalau boleh nak masak selalu...nak kurangkan beli dan makan kat luar... itu aje... eh ada lagi satu azam... nak kurangkan merungut dan bersungut...berfikir lebih positif dari negatif...taknak mengata atau dikata... nak berkata perkara yang baik-baik aje...boleh gituuuuu...inshaaAllah...


Jumpa lagi tahun depan :)


Wassalam