Wednesday, 11 December 2013

HANA TAJIWAWA




Assalamualaikum


Harini meneruskan pencarian barang-barang dan alat sekolah lagi...kalau nak bukak sekolah ni memang banyak pakai duit kan...semalam campur harini dah habis limaratushengget...tu belum lagi beli kasut sekolah, stationery dan buku sekolah...baju sekolah untuk kakak cuma belikan sepasang je dulu coz taktau lagi dapat sekolah mana...Aliah la banyak sikit bajunya sebab jadi pengawas...ada kain susun tepi la susun belakang la... macam-macam...kain baju sekolah agama Aliah takyah beli coz masih elok lagi...lagipun boleh pakai kakak punya tahun lepas... kalau semua nak beli baru mahu habis dekat seribu hanya untuk 2 orang... nasib acik memang dah asingkan bajet untuk beli keperluan sekolah diorang ni...dah settle semua ni boleh la nanti jalan-jalan dengan senang hati yek...

Siang tadi sebelum nak pegi beli barang, nampak kakak a.k.a. Azwa dah bersiap...harini pakai tudung fesyen lain pulak...pandai pulak Azwa gayakan tudung shawl...semalam acik cuba la pakai shawl fesyen tutup inner tu kan...nampak bulat je muka...kehkehkeh...memang tak sesuaiiiiiiiiii...


Bakal pereka fesyen muslimah gantikan Hana Tajima...perkenalkan Hana Tajiwawa...kihkihkih...


Muka boring ibu asik ambik gambar...acik cakap cer buat muka biasa...haaaa dia buat muka ni...takpe..comel gak...he he..anak sendiri cakap la comel yek...



Kadang-kadang acik peluk dan cium kakak, nanti kakak tanya balik, dulu ibu tunggu saya 7 tahun kan... ye laaaaa...asik itu la yang kakak tanya...dulu acik pernah cerita kat dia, acik ni nak sangat anak perempuan.... keluar anak pertama lelaki, yang kedua pun lelaki...walaupun masa scan doktor komfiden je cakap baby girl... akhirnya lepas 7 tahun dapat gak la anak pompuan...

 
 

Dulu berdoa dapat anak perempuan sorang pun jadi la...tapi Allah anugerahkan lagi seorang anak perempuan... syukur alhamdulillah...ada la geng ibu kan... yang boleh kongsi cerita pompuan-pompuan aje...he he... 



Mudah-mudahan kakak dan dikya boleh jaga dan temankan ibu bila ibu dah tua nanti ye :)


OKbye...nak start buat mini chicken pie pulak... tadi dah siapkan doh dan sejukkan dalam petiais... intinya pun acik dah siapkan tadi...asalnya nak buat sardin puff tapi dah pegi 2 tempat tak jumpa kulit puff pastry tu...so terpaksa la buat mini chicken pie...memang kalau nak ikutkan kawan tu nak chicken pie tapi acik cakap acik tak rajin nak buat sebab leceh sikit... dah memang rezeki kawan tu kan...akhirnya dapat gak mini chicken pie yang dia nak... esok acik tunjuk mini chicken pie tu yek...


Ceria selalu :)


Wassalam