Monday, 9 December 2013

GOOGLE RESEPI MASUK BLOG SENDIRI :)




Assalamualaikum


Harini kelam kabut sikit..taktau nak buat yang mana satu dulu...tarik nafas dalam-dalam...tenangkan fikiran... baru leh fikir...he he...

Mula-mula pegi hantar Putri Ayu frozen kat kawan bank...dah lama dia mengidam...haritu acik dah buatkan tapi tak hantar-hantar...dah lepas hantar tadi oh lega satu perkara...

Pastu pegi pejabat pos...acik beli sampul poslaju prabayar untuk pos hadiah teka kuih haritu... sekarang ni tengah promosi tau...beli 10 sampul prabayar dapat 1 sampul free... 1 sampul harga RM6-00... pos hanya untuk semenanjung aje..kalau Sabah Serawak kena poslaju bayar kat kaunter... dah beli sampul tu balik rumah, mula la kerja menulis borang... tak suka la tulis tangan...mula-mula tulisan cantik la sikit...dah banyak-banyak makin herot berot dan hodoh...hikhik... tak kisah la asal sampai kat tangan korang yang menang tu kan... InshaaAllah esok lusa sampai la tu ye... harap korang suka... tak suka pun kena suka jugak tau...he he..

Harini gak acik kena siapkan Red Velvet cupcake ada kawan oder... ingat nak buat lepas pegi gym tapi acik kuatkan semangat buat pukul 2.00 petang...acik keluarkan semua bahan... pastu eh lupa dah resepi nak buat Red Velvet Cupcake tu... dah lama tak buat kan... ingatan pun dah kurang...cepat dah lupanya..heeeeee...

 

Ambik handphone, google la resepi RVC ni...eh keluar pulak blog sendiri... kuikuikui... tengok je la resepi dan step by step kat blog ni... dah lama tak buat, takut gak tersilap sukatan... kalau tak jadi kang naya la pulak kan... 



Balik dari gym baru acik paipkan Cream Cheese Frosting ni... takleh nak paipkan kalau cupcake masih panas...nanti cair lak krim tu bila kita paipkan... so biarkan betul-betul dah sejuk dulu..



Lepas Maghrib tadi baru acik pegi hantar kat rumah kawan tu... leganya bila semua dah settle... kalau nak buat sesuatu takleh tangguh-tangguh kan? Kalau tangguh ada je benda yang tak siap... bila dah siap semua baru otak rasa ringan...he he...

OKbye...masterchef dah nak start... suka acik tengok gelagat Azwan Ali dan Michael Ang... malam ni diorang berdua kerja dalam 1 kumpulan...tu yang tak sabar nak tengok tu... kalau takde diorang berdua ni suram la Masterchef nanti... Brian pun acik suka gak coz petah cakap melayu... yang lain-lain pun OK gak.. cuba la suruh diorang buat kuih koci ke kan...asik buat dessert omputih je...sesekali tukar kuih melayu ye dok :)


Jumpa lagi...


Wassalam