Sunday, 1 December 2013

FILEM ANIMASI FROZEN & MUFIN PISANG




Assalamualaikum


Harini sebelum nak pegi jalan-jalan, acik siapkan kuih untuk Ida Katering dulu...karang kalau jalan-jalan dulu, bila balik dah penat, dah tentu terbongkang kat sofa...hikhik...lagipun selagi tak siap kuih-kuih tu, nak jalan-jalan pun asik terkenang-kenang bila nak siap kuih, sempat ke siap kuih... so baik buat dulu kan...dah siap hati pun senang...leh jalan-jalan lenggang kangkong..kehkehkeh...



Cukup la 4 hari hantar kuih kat Ida Katering...harini acik buatkan mufin pisang... yang ni balance boleh anak-anak acik makan... 


Balik dari tengok wayang tadi baru hantar mufin pisang ni... nasib ada stok coklat chip kat rumah yang acik beli masa nak buat entri Mufin Pisang Coklat Chip Nestle Yoghut haritu... takde la nampak plain sangat kan... anak acik sorang makan 3 biji...sebab ada coklat chip kan...jadi sedap la diorang makan mufin pisang tu...

Lama jugak acik siapkan mufin pisang tu tadi...start pukul 1 tengahari...pukul 4.30 petang baru siap semuanya... sabar aje anak-anak acik dan husben menunggu...





Lepas Solat Asar baru la pegi Subang Parade... dah janji dengan budak pompuan dua orang ni nak tengok filem animasi FROZEN... sampai kat Subang Parade pun dah dekat pukul 6 petang... ada waktu tayangan pukul 6.30 petang...tapi fikir kang tak sempat nak Solat Maghrib lak...habis 1 jam 40 minit... no no no... ambik la waktu pukul 8.40 malam...takde la rushing sangat...boleh jalan-jalan dulu...makan-makan dulu... masuk waktu Maghrib terus solat....

Solat gilir-gilir...lepas abangngah dan ayahnya habis solat, baru yang pompuan lak solat...kang takde sapa nak jaga handbeg....bahaya letak handbeg kat surau...tahun lepas masa acik nak solat kat surau tu, ada sorang pompuan ni baru hilang duit masa dia tengah solat... so baik kita berjaga-jaga kan...



Sempat gak la mengetest kasut sport baru.... dapat la kitorang yang pompuan ni sorang satu... makcik mampu beli kasut sport POWER aje..he he.. yang bestnya kasut sport acik tadi lepas diskaun harga tigaplohengget aje...berbaloi sungguh buat basahan pegi gym kan...hoyehhhhh...



Best sangat tengok filem animasi FROZEN ni tau...yang paling acik suka coz baju princess masa kecik comel-comel..pastu bila dah besar baju-bajunya cantik-cantik semuanya... ada part kelakar, cemas, sedih, happy... dan yang penting tentang kasih sayang sejati antara dua beradik pompuan... macam kakak dan dikya la kan...he he... abangngah je yang boring tengok filem ni coz ada banyak nyanyi-nyanyi.. tapi kalau dengar reaksi penonton tadi semua enjoy... penuh full house tadi... Aliah bergambar sebelah watak snowman namanya Olaf, watak kelakar dalam filem ni...


See u tomorrow...tired already..he he..



Wassalam